Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Călin Popescu Tăriceanu: “În procente, ALDE Satu Mare este cea mai puternică organizație din țară”
Florin Răchitan  - Luni, 21 Noiembrie 2016

Aflați în turneu electoral în regiunea de Nord-Vest a țării, pentru a susține, conform propriilor declarații, candidații celor mai importante organizații ale Alianței Liberalilor și Democraților, co-președinții acestei formațiuni politice, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au făcut mai multe opriri și în județul Satu Mare, iar luni seara s-au întâlnit cu ziariștii locali în cadrul unei conferințe de presă.

Cei doi au remarcat rezultatele bune pe care le-a obținut ALDE la alegerile locale din această vară în județul Satu Mare și și-au reafirmat hotărârea de a rămâne cea de-a treia formațiune politică importantă la nivel național și după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

“În termeni de procente, organizaţia de la Satu Mare s-a clasat pe primul loc la nivel naţional şi cred că e un lucru care trebuie apreciat. M-am bucurat astăzi să văd în câteva locaţii în care ne-am oprit, fie că am vizitat o unitate de procesare, fie că am vizitat o comună, că toată lumea este  mobilizată. E un semn extraordinar” – au afirmat cei doi co-președinți.

Ei au subliniat câteva puncte din programul electoral ALDE, pe care doresc să le pună în aplicare în următorul mandat în legislativ, dar și într-o eventuală coaliție la guvernare. Printre acestea se numără stimularea creșterii economice prin încurajarea investițiilor, dar și atenție mai mare acordată învățământului, în condițiile în care 90% dintre școlile din mediul rural nu au autorizație ISU.

Călin Popescu Tăriceanu l-a lăudat pe candidatul ALDE Satu Mare pentru Camera Deputaților, Ovidiu Silaghi, pentru proiectele pe care le-a inițiat sau le-a dus la bun sfârșit în perioadele în care a fost ministru, remarcând că, la nivel național, ALDE are pe lista de candidați nu mai puțin de 11 foști miniștri, pregătiți oricând să “repornească motoarele”, fără a avea nevoie de vreo perioadă de acomodare în viitorul govern.

În același timp, Tăriceanu a criticat PNL, despre care a afirmat că “a rămas liberal doar cu numele, că în rest e jale”, pentru refuzul de a anula cele 102 taxe nefiscale, precum și pentru atitudinea nedemocratică pe care o are conducerea acestui partid în ceea ce privește “telejustiția”.

La rândul lui, Daniel Constantin a dat asigurări că imediat după alegerile din decembrie, partidul pe care îl reprezintă va supune dezbaterii publice un proiect de lege pentru modificarea Constituției în sensul recunoașterii familiei ca uniune consensuală între bărbat și femeie, urmând ca probabil în aprilie să se organizeze un referendum pe această temă.

Tot în cadrul conferinței de presă de luni, în calitate de președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel public conducerii Consiliului Județean Satu Mare, cerând acesteia să se mobilizeze pentru implementare programului “Cornul şi laptele” la nivel de judeţ, după ce directoarea unei şcoli i-a reclamat că nici până azi elevii nu primesc aceste produse, din cauza întârzierilor și complicațiilor în derularea licitației pentru desemnarea firmei furnizoare.

“Vreau să înţelegeţi o chestiune: pentru mulți copii, condiţiile din şcoală sunt mai bune decât cele de acasă, iar Cornul şi laptele este pentru unii o sursă importantă de hrană, de care îi privăm în acest moment” - a punctat Tăriceanu.

Tags: tariceanu  vizita  satu mare  
11699 vizite
Distribuie pe
adevarul gol golut
O fi cea mai "puternica"...dar spre putrefactie...avand in vedere ce gunoie politice o conduc...toti "avortoni" care se dau mari romani...
2016-11-22 23:17:54
Gina
O organizatie puternica la Satu Mare, oameni de valoare, priceputi si dedicati. votez ALDE pentru viitorul meu si al copiilor mei
2016-11-22 14:22:43
Sandu
Are dreptate. La Satu Mare, ALDE are o echipa foarte valoroasa.
2016-11-21 22:26:45
LULU
Voi vota ALDE . Sunt singurii care ma mai scot din casa la vot.
2016-11-21 22:24:34
Elena
Ar fi scutiti parintii de un lucru iar cei sarmani ar primi cornul cu laptele bucurosi. Sa le fie rusine celor din conducere, oncompetenti
2016-11-21 22:24:11