Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lansarea candidaților Partidului Mișcarea Populară la Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Noiembrie 2016

În prezența vicepreședintelui la nivel național, Valeriu Steriu, la Filarmonica “Dinu Lipatti” a avut loc miercuri lansarea candidaților sătmăreni ai Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

În fața unui public ce a umplut sala, format atât din “băsiști”, cât și din membrii și simpatizanții vechiului UNPR, care a fuzionat în acest an cu PMP, evenimentul a fost moderat chiar de președintele organizației județene a acestei formațiuni politice, Ioan Opriș, el însuși candidat pentru Camera Deputaților.

Acesta a prezentat câteva dintre prioritățile pe care le are în vedere PMP în cazul în care ajunge în Parlament, printre acestea numărându-se chiar reducerea numărului parlamentarilor la 300, unirea cu Republica Moldova, reforme radicale în sistemele de Învățământ și Sănătate, facilități fiscale pentru investitori, dar și punerea pe picior de egalitate a capitalului autohton cu cel străin.

La rândul lui, candidatul pentru Senat, Csaki Csongor, a vorbit despre importanța creării de locuri de muncă bine plătite, pentru ca cetățenii să aibă siguranța zilei de mâine.

„Avem un program foarte bine stabilit pentru a reuși să intrăm în Parlament și să reușim ce ne-am propus. Îmi doresc ca în România noastră să avem locuri de muncă plătite decent. Vreau ca siguranța zilei de mâine să fie la ea acasă, atât pentru tineri, cât și pentru pensionari. Vreau ca pensionarii să nu își cheltuie toți banii de pe o lună pe alta pe medicamente. Îmi doresc o infrastructură rutieră decentă. Vreau sistem sanitar care vindecă pacienții și nu îi îmbolnăvește. Vreau agricultori care să își lucreze pământul, iar marfa să fie vândută cu un preț decent”- a spus Csaki Csongor în discursul său.

În luarea sa de cuvânt, vicepreședintele național al PMP, Valeriu Steriu, a spus că această formațiune politică este pe un trend ascendent în sondaje și sunt șanse mari să obțină cel puțin un parlamentar din județul Satu Mare, chiar dacă reprezentanții partidelor românești pornesc din start cu un handicap de procente în orice confruntare electorală (referindu-se la monopolul etnic pe care îl exercită UDMR asupra alegătorilor maghiari n.r.). El a amintit că în noul parlament vor propune inclusiv introducerea votului obligatoriu, practică specifică în mai multe regiuni ale Europei, ca în Grecia sau țările nordice, tocmai pentru a se evita situațiile în care, din motive etnice, majoritatea populației unui județ nu ajunge să fie reprezentată proporțional în Parlament.

Evenimentul de miercuri s-a încheiat cu intonarea imnului partidului, după care toți participanții au fost invitați la o mică recepție în holul filarmonicii din Satu Mare.  

Tags: lansare  candidati  pmp  satu mare  
1108 vizite
Distribuie pe