Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ALDE: Educaţia este siguranța viitorului pentru copiii noştri
ALDE Satu Mare  - Miercuri, 30 Noiembrie 2016

Echipa ALDE Satu Mare este convinsă că România poate fi cu adevărat a românilor doar dacă generațiile care vin sunt educate. Și nu se poate face acest lucru fără cadre didactice bine plătite, care să nu mai fie nevoite să părăsească sistemul de învățământ din cauza salariilor mizere.  Dar ALDE vrea o dezvoltare profundă, astfel încât are un plan concret pentru dezvoltarea întregii infrastructuri educaționale.


Trebuie asigurată baza unui sistem sănătos

Trebuie să le oferim copiilor noștri un sistem educațional care să-i formeze ca pe niște cetățeni responsabili și profesioniști adevărați. Educația este cea mai importantă zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri, este cea mai importantă componentă din societatea umană, este unicul mod prin care omul își poate depăși condiția și de aceea, educația este unul dintre cele mai importante puncte ale programului ALDE pentru viitoarea guvernare.

Infrastructură școlară modernă

Și nu este vorba doar despre schimbarea programelor din învățământ, dorim să punem la dispoziția copiilor noștri tot ceea ce este necesar pentru o educație completă. Avem în vedere un plan național de reabilitare și modernizare a clădirilor școlare; de modernizare a atelierelor de practică; achiziție de mobilier și dotări didactice, manuale școlare.

Nu în ultimul rând, avem în vedere crearea de instituții de tip after-school și creșe, cu personal calificat și bine plătit, astfel încât copiii noștri să poată păși încă din primii ani pe un drum care, pe parcurs, să le aducă satisfacții, dorință de a învăța, de a se perfecționa și de a-și atinge scopurile propuse, de a avea încredere în viitor.

Iar acest viitor trebuie să fie în România și nu în alte țări din Europa, în care tinerii de azi abia așteaptă să plece, dezamăgiți că nu-și pot face un rost în țara lor.

Sprijin pentru primii pași în viață a tinerilor

Tot în sprijinul generației următoare vor fi construite 20.000 de locuințe în intervalul 2016-2020, ce vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar iar prețurile vor fi extrem de accesibile. Totodată, vor fi lansate programe pentru finanțarea primei afaceri, ce vor veni în întâmpinarea tinerilor întreprinzători. ”Vrem să le lăsăm o țară care să fie prosperă, o țară de care românii să fie mândri și în care cu toții să ne bucurăm că trăim”, este mesajul pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ne-a rugat să-l transmitem către sătmăreni.

Votați ALDE și ne veți ajuta ca, după 11 decembrie, să transformăm România într-o țară din care copiii noștri nu vor mai vrea să plece, iar cei plecați se vor întoarce la noi. Vrem să redăm România românilor!

Tags: educatia  program  alde  
1353 vizite
Distribuie pe