Locale Altele
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Mie, 30 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Turos Lóránd, candidat UDMR: Respect pentru Ardeal!
Echipa de campanie electorală Turos Lorand  - Vineri, 2 Decembrie 2016

Dorim să accentuăn în programul național UDMR faptul că Ardealul, ca regiune motor în economia țării, trebuie să primescă importanța și respectul cuvenit – a declarat Turos Lóránd, candidat pentru Senat UDMR Satu Mare.

După 100 de ani de la Marea Adunare Națională din 1918 de la Alba Iulia, solicităm îndeplinirea promisiunilor rostite acolo.

Propunem națiunii majoritare un nou tratat interetnic, care să asigure pe termen lung o conviețuire româno-maghiară pașnică și dorința noastră ca noi, maghiarii – prin respectarea drepturilor noastre minoritare – să putem trăi cu demnitate în România.

„Eu, personal, consider a fi foarte importantă descentralizarea, deoarece sistemul actual, centrat pe București, ne este defavorabil. Este inadmisibil faptul ca județele ardelene care contribuie cu mult mai mult la prosperitatea întregului să fie recompensate doar minimal, iar liderii noștri locali să fie nevoiți să cerșească fonduri pentru materializarea unor investiții” – a completat candidatul pentru Senat.

Tocmai de aceea dorim o țară în care soarta antreprenorilor locali, respectiv problemele conducerii locale să nu fie hotărâte la București, ci pe plan local. Dorim ca impozitul achitat de antreprenorii județeni să se administreze pe plan local, susținându-i astfel pe aceștia, respectiv încurajăm ralierea regională. Este inadmisibil ca hotărârile privitoare la unele regiuni să fie luate de persoane care nu cunosc personal și în amănunt problemele comunității respective.

„Doresc să creăm o țară modernă în care să existe egalitate economică, egalitate națională și în care, drept rezultat al suportului infrastructural, să ne putem deplasa în Ardeal pe autostrăzi și pe căi ferate moderne, să putem ajunge în 5 ore de la Satu Mare la Brașov. Acestea sunt motivele pentru care cred că Ardealul reprezintă viitorul!” – a încheiat Turos. 

Tags: ardeal  respect  turos lorand  
1083 vizite
Distribuie pe