Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victor Negrescu, succes la Bruxelles pe tema abonamentelor la platformele online
Cabinet Europarlamentar Victor Negrescu  - Vineri, 10 Februarie 2017

Beneficiarii unor abonamente la platforme online de filme sau muzică vor putea, de acum înainte, să acceseze acest conţinut şi atunci când călătoresc în alte ţări UE.

Acest lucru este posibil și prin efortul europarlamentarului român Victor Negrescu, care în numele grupului socialist s-a luptat pentru această decizie în negocierile dintre instituţiile europene.

“În maxim un an, cetăţenii europeni vor putea accesa conţinut din alte state membre fără să mai fie blocaţi. Este o evoluţie importantă şi mă bucur că Parlamentul European a făcut posibil acest rezultat.

Era profund incorect faptul că, atunci când te deplasai în alte ţări UE, nu puteai accesa anumite tipuri de conţinut online la care aveai abonament acasă. Nu vorbim aici numai de conţinut pentru timpul liber: vorbim şi de conţinut educaţional util studenţilor sau de alte forme de înregistrări necesare, de exemplu, antreprenorilor aflaţi în deplasări de afaceri sau angajaţilor care călătoresc în interes de serviciu. Pe scurt, era dreptul lor să acceseze acest conţinut oriunde în UE pe baza unui abonament încheiat în ţară, şi acum acest lucru va fi posibil!”
, spune Victor Negrescu.

“UE este acuzată că reglementează prea mult şi pune piedici oamenilor prin excesul de birocraţie. Iată că facem presiuni să fie luate decizii ce simplifică viaţa oamenilor şi le protejează drepturile. Este o veste bună şi pentru consumatorii, dar şi pentru creatorii de conţinut online”, spune eurodeputatul social-democrat, care este membru în Comisia Juridică din Parlamentul European.

Această evoluţie proaspăt decisă la Bruxelles, ca urmare a negocierilor dintre cele trei instituţii (Trialog Parlamentul, Comisia şi Consiliul) va fi valabilă pentru persoanele aflate în deplasări sau şederi limitate în alte state europene şi va fi realizată în deplin respect cu regimul drepturilor de autor.

Tags: abonamente  online  ue  victor negrescu  
657 vizite
Distribuie pe
Fulga
Wow. Pt asta ia 8000 de euro pe luna ?
2017-02-10 15:25:22