Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Deputata Ioana Bran susține creșterea indemnizațiilor pentru veteranii de război
Florin Răchitan  - Marti, 11 Aprilie 2017

Camera Deputaților a adoptat în ședința de marți Ordonanţa de Urgenţă 92/2016 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

În baza acestei OUG, indemnizațiile se majorează cu aproximativ 75%, adică de la 148 la 259 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate; de la 132 la 231 de lei, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate; de la 112 lei la 196 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, iar veteranilor de război şi văduvelor de război, dacă nu s-au recăsătorit, de la 92 la 161 de lei lunar.

Proiectul a fost prezentat în plen de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, care a recunoscut că l-a susținut de la bun început, după ce a discutat pe această temă cu președintele filialei sătmărene a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, colonelul profesor Nicolae Codrean, de la care a aflat poveștile tulburătoare de viață ale membrilor asociației.

“Așa cum am promis ȋn campania electorală, voi susține toate proiectele care respectă prevederile legale ȋn vigoare și aduc schimbări pozitive atȃt sătmărenilor, cȃt și celorlalți locuitori ai țării” – a declarat Ioana Bran.
Tags: indemnizatii  veterani  razboi  ioana bran  
1396 vizite
Distribuie pe