Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Ioana Bran contribuie la îmbunătățirea legii privind diminuarea risipei alimentare
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Noiembrie 2017

Camera Deputaților a aprobat marți Ordonanța de Urgență a Guvernului care suspendă pentru o perioadă limitată, până în vara anului viitor, o lege adoptată anul trecut pentru diminuarea risipei alimentare, dar care, din cauza unor aspecte neclare și a complexității problemei pe care dorește s-o reglementeze, nu poate fi pusă acum în aplicare, având nevoie de îmbunătățiri.

Proiectul a fost prezentat în plenul Camerei Deputaților de secretarul acesteia, deputatul sătmărean Ioana Bran, care a subliniat în discursul său gravitatea problemei la nivel mondial, în condițiile în care, pe de o parte, risipa de alimente din țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare generează consecințe alarmante în domeniul economic și social, afectând grav mediul înconjurător, iar pe de altă parte foametea afectează sute de milioane de oameni în țările sărace.

”Imaginați-vă ca dacă doar un sfert din alimentele de pe planetă, care ajung în prezent să fie risipite, ar fi salvate pentru consum, acestea ar fi suficiente pentru a hrăni, la nivel global, 870 de milioane de persoane care suferă de foame.

Doar ȋn Europa, conform unui studiu publicat de Comisia Europeană ȋn 2012, reiese că producția anuală de deșeuri alimentare din toate statele membre este de aproximativ 89 de milioane de tone, adică 179 kg pe cap de locuitor, fără a pune la socoteală deșeurile alimentare provenite din activitățile agricole și capturile de pește aruncate înapoi în mare”
– a arătat deputatul PSD Ioana Bran.

Ea va contribui activ la îmbunătățirea legii, în așa fel încât, din momentul intrării în vigoare a acesteia în cursul anului viitor, să se poată lua măsuri concrete și eficiente, fără de care deșeurile alimentare riscă să ajungă până la 40% din totalul alimentelor destinate consumului.

Tags: lege  risipa  alimente  ioana bran  
939 vizite
Distribuie pe