Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mesajul senatorului sătmărean Gabriel Leș cu prilejul Zilei Naționale a României
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Joi, 30 Noiembrie 2017

Fost ministru al Apărării Naționale și artizan al strategiei de apărare prin care România a devenit, practic, vârf de lance al NATO în această regiune, senatorul sătmărean Gabriel Leș transmite un mesaj emoționant cu prilejul Zilei Naționale a României:

,,In ziua aceea am cunoscut ce inseamna entuziasmul national, sincer, spontan, irezistibil, organic, masiv’’ -  spunea poetul Lucian Blaga, participant la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Aceasta zi a devenit Ziua Nationala a Romaniei, un simbol al unitatii romanilor, un miracol infaptuit de Dumnezeu pentru ca romanii sa-si aiba tara.

In inima Transilvaniei s-a scris prima fila din istoria Romaniei moderne, iar poporul nostru a demonstrat ca are forta extraordinara de a renaste, prin solidaritate, jertfa si iubire de glie, chiar si in cele mai ostile conjuncturi istorice.

In pragul Centenarului, aceasta zi are o conotatie deosebita, este un prilej de bucurie si aducere aminte. Nu putem uita suferintele de neimaginat, raurile de lacrimi si sacrificiul soldatilor nostri care au luptat pentru eliberarea fiecarei brazde de pamant romanesc. Pierderile Armatei Romane in urma Primului Razboi Mondial au fost estimate la peste 330.000 de morti si disparuti, din care peste 60.000 morti in prizonierat.

A fost un efort extraordinar al acelei generatii, care ne obliga si ne responsabilizeaza. Sa fim uniti, sa ne aparam valorile si integritatea teritoriala, sa ne invatam copiii cum sa isi iubeasca tara si graiul nu este o optiune, ci datoria noastra ca ROMANI, oriunde ne-am afla! Suntem un popor binecuvantat! La multi ani ROMANI! La multi ani ROMANIA!

Tags: mesaj  ziua  nationala  gabriel les  
1738 vizite
Distribuie pe