Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierul Adrian Cozma sare la gâtul primarului, pe tema creșterii taxelor și impozitelor locale
Florin Răchitan  - Joi, 4 Ianuarie 2018

Într-o postare de început de an pe Facebook, consilierul județean Adrian Cozma (de-altfel liberal, dar face ”opoziție internă” colegilor de partid care s-au pus în slujba grofilor n.r.) le reamintește sătmărenilor ”cadourile” cu care ne-au pricopsit în 2018 conducerea Primăriei și majoritatea politică UDMR + PNL din Consiliul Local.

Reamintim că în timp ce primarul Kereskenyi Gabor a motivat necesitatea majorării taxelor și impozitelor locale prin presupusele pierderi pe care le-ar suferi bugetul municipiului Satu Mare în urma Revoluției Fiscale a Guvernului și a dat ca exemplu alte orașe în care primarii au procedat la fel, nici la Cluj nici la Baia Mare, dar nici chiar în celelalte orașe din județul Satu Mare nu au fost aprobate majorări de impozite, dimpotrivă, unele au fost chiar diminuate.

”Primarul orașului și majoritatea lui personală din Consiliul Local Satu Mare ne-a făcut la fiecare câte un cadou în Ajunul Crăciunului.

Pe cei cu mașini ne-a premiat cu 20% impozit suplimentar de plătit, iar cei care doresc să se căsătorească au parte de o taxă care crește de la 15 lei la 500 lei. Probabil pentru a nu uita prima zi din căsnicie ;))

Conducerea Primăriei n-a uitat să sprijine producătorii locali, așa că le-a pus taxă pentru eliberarea certificatului de producător, iar pentru anumite activități le-au fost crescute taxele, fie că vorbim de chioșcuri sau pentru comercializarea florilor.  Cei mici trebuie taxați!

Ca să fie totul OK și pentru ”eliminarea haosului, asigurarea unei echitabilități”, primarul s-a gândit că toți cei care au activități (și care aduc bani la bugetul local prin plata altor taxe și impozite) să primească și ei vești bune pentru anul 2018. Astfel, taxarea pe ora de parcare în zona centrală a municipiului va crește de la 2 la 4 lei, în timp ce valoarea abonamentelor anuale pentru rezervarea locurilor de parcare în cartiere va crește de la 80 de lei la 150 de lei. 

Dintr-o eroare, tehnică sau de redactare, cred, a uitat să ne spună de vreo eficientizare a mobilității în oraș sau de creare a unor parcări noi, care să îmbunătățească situația actuală.

Noi le dorim An Nou Fericit, iar la sfârșitul anului viitor sperăm să avem străzi ca-n palmă, educație de calitate, curățenie de cinci stele și o piață agroalimentară modernă.

Spor și să auzim numai de bine!” – se arată în postarea lui Adrian Cozma.

Tags: atac  impozite  adrian cozma  
1816 vizite
Distribuie pe