Locale Altele
Luni, 21 Mai 2018
Luni, 21 Mai 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
DNA a clasat dosarul de șpagă al fostului ministru Ovidiu Silaghi. Fapta nu există.
Florin Răchitan  - Marti, 15 Mai 2018

După o urmărire penală de aproape 5 ani, DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru PNL al Transporturilor din Guvernul Ponta, Ovidiu Silaghi. Clasarea s-a făcut pe motiv că ”fapta nu există”.

Silaghi era acuzat că ar fi primit șpagă 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de Autostrăzi.

În plus, Silaghi era acuzat că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache să deschidă linii aeriene Blue Air între Satu Mare și orașe europene, iar – în schimb – ministrul s-ar fi angajat că intervine la Compania de Autostrăzi astfel încât plățile către compania lui Iordache, Romstrade, să nu aibă întârzieri.

”În urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe din care să rezulte că o persoană (Ovidiu Silaghi – n.r.) a săvârşit presupuse fapte de natură penală.

Concret, remiterea efectivă a sumelor de bani către persoana menționată (Ovidiu Silaghi – n.r.) nu a fost susţinută decât de martorul denunţător (omul de afaceri Nelu Iordache – n.r.). Pretinsele pretinderi, remiteri sau primiri ale banilor ar fi fost realizate cu ocazia unor întâlniri în locuri cu destinaţie privată la care nu au fost prezente alte persoane care să confirme ori eventual să infirme presupusele demersuri infracționale. Pe parcursul anchetei, pretinsele infracțiuni sesizate nu au putut fi documentate cu alte probe și mijloace de probă.

De asemenea, cercetările efectuate nu au relevat cauzei probe din care să rezulte că deschiderea unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa s-a făcut la solicitarea expresă a Ministrului Transporturilor şi în vederea asigurării capitalului politic pentru un apropiat al demnitarului” – se arată în răspunsul oficial al DNA trimis redacției G4Media.

Și fostul comisar al Serviciului Secret al MAI, Remus Șpan, a primit clasare în acest caz. El era acuzat că ar fi intermediat șpaga dintre Nelu Iordache și Ovidiu Silaghi.

Acesta este al doilea dosar important ”fabricat” de care scapă fostul ministru sătmărean, după ce mai câștigase un proces cu Agenția Națională de Integritate pe tema unor presupuse neconcordanțe între câștigurile sale financiare și declarația de avere. Ambele dosare au fost ”programate” în așa fel încât Ovidiu Silaghi să piardă, din cauza acestora, nominalizarea pentru un nou mandat la conducerea Ministerului Transporturilor, respectiv înscrierea pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Tags: clasare  dosar  dna  ovidiu silaghi  
2015 vizite
Distribuie pe

Femeile din ALDE au cumpărat costume codrenești noi pentru copiii din Lipău
Sambata, 19 Mai 2018
La Festivalul cântecului și jocului popular din Lipau, ediția a VIII- a, Organizația de Femei ALDE Satu Mare a contribuit financiar la achiziționarea costumelor populare noi, codrenesti.   continuare

Dorel Coica is back!
Vineri, 18 Mai 2018
După ce a rămas ”discret” în ultimii doi ani, fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, și-a anunțat vineri...   continuare

PSD Satu Mare își reafirmă sprijinul total și necondiționat pentru guvern și liderul partidului
Joi, 17 Mai 2018
Conducerea Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social-Democrat a transmis într-un comunicat de presă reacția față de știrea potrivit căreia liderul PNL Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea.   continuare

Ministrul Ioana Bran despre plângerea penală a liberalilor: ”Iohannis și PNL doresc să dea jos o guvernare legitimă”!
Joi, 17 Mai 2018
Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, ministru al Tineretului și Sportului, a reacționat...   continuare

Probleme cu plata salariilor profesorilor. Deputatul Romeo Nicoară cere rezolvarea rapidă a situaţiei.
Joi, 17 Mai 2018
Deputatul liberal Romeo Nicoară trage un semnal de alarmă...   continuare