Locale Altele
Sambata, 25 Ianuarie 2020
Sam, 25 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pentru că nu a tăcut din gură, liberalii l-au dat afară pe consilierul județean Adrian Cozma
Florin Răchitan  - Miercuri, 23 Mai 2018

Întrunit în ședință ”discretă” în după-amiaza zilei de miercuri, Biroul Politic Județean Satu Mare al Partidului Național Liberal a votat excluderea din rândurile acestei formațiuni politice a propriului consilier județean Adrian Cozma.

Propunerea de excludere a fost făcută de președintele Organizației Județene a PNL, Adrian Albu, și, după o ședință furtunoasă în care majoritatea primarilor liberali din județ au părăsit sala, refuzând să participe la așa ceva, cei rămași în sală au votat, cu 20 voturi pentru și 3 împotrivă, excluderea din partid a tânărului avocat care s-a făcut remarcat prin demascarea unor nereguli și abuzuri ale coaliției aflate la conducerea municipiului și județului Satu Mare, coaliție din care fac parte și colegii săi liberali.

Adrian Cozma este cel care a dezvăluit, printre altele, jmekeria cu achiziționarea ”autoutilitarelor” Skoda de câte 35.000 de euro pentru grofii din conducerea Consiliului Județean Satu Mare.

De-altfel, unul dintre motivele invocate pentru excluderea sa din partid a fost faptul că PNL-ului îi este din ce în ce mai greu să reziste în coaliția cu UDMR în condițiile în care partenerii de coaliție sunt nemulțumiți de ”opoziția internă” pe care a făcut-o Adrian Cozma în ultimii doi ani.

Miza este, de fapt, excluderea lui Adrian Cozma din Consiliul Județean, deoarece, potrivit legii, retragerea sprijinului politic pentru el duce automat la pierderea mandatului în care a fost ales de cetățeni pe lista PNL.

Până atunci, însă, Adrian Cozma a anunțat că va contesta decizia BPJ-ului sătmărean la conducerea centrală a partidului și, indiferent de rezultat, va rămâne fidel principiilor pe care le-a enunțat în campania electorală și nu va renunța la rolul de ”jucător activ” în politica locală, într-o formă sau alta, continuând să critice toate inițiativele conducerilor municipiului și județului care sfidează legile sau bunul simț.

”Prin această mișcare, actuala conducere a PNL Satu Mare vrea să suplinească lipsa de proiecte cu astfel de jocuri, însă eu nu voi renunța să reprezint interesele sătmărenilor” – a declarat Adrian Cozma la finalul ședinței BPJ.

Tags: excludere  pnl  adrian cozma  
1972 vizite
Distribuie pe