Locale Altele
Vineri, 14 Iunie 2024
Vin, 14 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran inițiază construirea sau modernizarea a 400 terenuri de fotbal
Ministerul Tineretului și Sportului  - Joi, 7 Iunie 2018

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, a semnat marți nota de oportunitate adresată vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu privire la construirea și modernizarea celor 400 de terenuri de fotbal, parte din proiectul de pregătire și organizare a Campionatului European de fotbal din 2020.

Demersul face parte din strategia guvernamentală de dezvoltare teritorială a României și reprezintă una dintre obligațiile asumate prin dosarul de candidatură pentru găzduirea EURO 2020.

Nota de oportunitate conține detalii tehnice despre respectivele terenuri, soluțiile fiind discutate și analizate, împreună cu Gheorghe (Gică) Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, în ultimele ședințe ale Comitetului Interministerial condus de ministrul Ioana Bran.

Toate bazele vor fi dotate cu spații și facilități conform proiectului propus de MDRAP prin CNI și în conformitate cu standardele internaționale ale UEFA.

„Aceste terenuri care vor fi construite vor avea scopuri și utilități multiple. Pe de o parte să diminuăm fenomenele de abandon prematur al activității sportive, mai ales la nivel de copii și juniori, dar și de scădere generală a numărului de practicanți ai fotbalului, iar pe de altă parte să lărgim ariile de selecție, dar și să oferim aceste terenuri comunităților locale și categoriei de populație care practică mișcarea fizică la nivel amatorial și cu scop recreativ” - a spus ministrul Ioana Bran.

Tags: terenuri  fotbal  ministru  ioana bran  
1669 vizite
Distribuie pe