Locale Altele
Marti, 16 Octombrie 2018
Marti, 16 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Problemele de gramatică nu au culoare politică. Viceprimărița Sătmarului e dovada.
Florin Răchitan  - Duminica, 10 Iunie 2018

Într-o epocă a comunicării online în care spațiul public, atât cel real, cât și cel virtual, este inundat de exprimarea precară din punct de vedere gramatical a celor care se roagă să ia doar notă de trecere la Bac, este la modă, totuși, ”vânătoarea” și criticarea greșelilor de exprimare ale celor ajunși în funcții de conducere sau, în general, în atenția opiniei publice.

Motivul este destul de evident: dificultățile în respectarea regulilor gramaticale dezvăluie lacune uneori serioase în educația de bază, iar oamenii, mai ales cei care au luat Bac-ul fără probleme, nu au prea multă încredere în conducătorii despre care află că la școală au fost loazele clasei.

Tințele preferate ale vânătorilor de greșeli gramaticale sunt, așa cum era de așteptat, guvernanții sau parlamentarii, iar vârfurile actualei coaliții de guvernare le oferă destulă materie primă în acest sens.

Situația nu e diferită nici la nivel local, pe treptele inferioare ale ierarhiei politice, chiar dacă la Satu Mare coaliția de conducere are o configurație oarecum ”inversă” față de cea de la nivel național.

Dacă de textele publicate pe canalele oficiale de comunicare ale instituțiilor locale se ocupă, de obicei, oameni plătiți pentru această activitate și care, în condiții ideale, chiar se pricep la asta (deși mai apar și acolo, uneori, virgule sau cratime puse aiurea), riscul de a se face de oaie crește în momentul în care unul sau altul dintre politicienii locali se apucă să scrie ei înșiși pe paginile proprii de Facebook.

Așa a pățit-o recent viceprimărița liberală a Sătmarului, care în ciuda experienței de cadru didactic cu o oarecare vechime în această profesie nobilă, a reușit să ”scape” două greșeli de ortografie în două replici scurte într-o postare pe pagina sa de Facebook. Din grabă și neatenție, bineînțeles ;)) Dacă cineva nu a descoperit greșelile în maxim două secunde, atunci acest articol nu e pentru el/ea și ne cerem scuze pentru timpul pierdut cu lectura ;))

Tags: greseli  gramatica  viceprimar  satu mare  
487 vizite
Distribuie pe

Ministrul Ioana Bran, la schimb de experiență în America, pe teme de campanie electorală
Luni, 15 Octombrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD Satu Mare...   continuare

Primarul Aurelia Fedorca a votat DA pentru cel mai de preț DAR primit de la Dumnezeu
Duminica, 7 Octombrie 2018
Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a participat la referendum în cursul zilei de duminică și a dezvăluit opțiunea sa: Am votat un DA hotărât pentru familia tradițională, ca cel mai de preț DAR primit de la Dumnezeu!   continuare

Radu Roca la referendum: ”Am votat pentru normalitate, pentru familie, pentru valorile și tradițiile românești”
Duminica, 7 Octombrie 2018
Vicepreședintele Agenției Naționale de Mediu, sătmăreanul Radu Roca...   continuare

Deputatul Octavian Petric la referendum: ”Duminica este a familiei și a lui Dumnezeu”!
Duminica, 7 Octombrie 2018
Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, a votat împreună cu familia la referendum...   continuare

Senatorul Gabriel Leș a votat cu familia pentru familie
Duminica, 7 Octombrie 2018
Duminică la amiază, senatorul Gabriel Leș a sosit împreună cu soția sa și cei trei copii ai lor la secția de votare amenajată în incinta Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, unde și-a exercitat dreptul de vot.   continuare