Locale Altele
Sambata, 17 Noiembrie 2018
Sam, 17 Nov 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Turos Lóránd cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei de la Peleș
Birou Parlamentar Turos Lorand  - Marti, 11 Septembrie 2018

Senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand, cere, printr-o interpelare adresată premierului Viorică Dăncilă, permanentizarea punctului de trecere a frontierei de la Peleș.


Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea senatorului, Viorica Dăncilă a promis că va face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș, dar din păcate acest lucru nu s-a realizat până în prezent.

„Trecerea frontierei spre Spațiul Schengen din județul Satu Mare este un adevărat coșmar. Situația ceea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este cel mai mare, dintre toate punctele de trecere spre Ungaria. Pe lângă faptul că aglomerația crează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coșmar pentru cei care fac naveta din localitățile de peste graniță, aflate in apropierea  municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă in România și ai căror copii sunt școlarizați in România” - relatează Turos Lóránd în interpelare.

„Aglomeraţia creată este insuportabilă pentru locutorii din Petea, comuna Dorolț, circulația locală se derulează extrem de greu, fiind aproape imposibilă. Rezolvarea acestei situații ar putea fi permanentizarea punctului de trecere provizoriu Peleș, comuna Lazuri, care in momentul de față este deschis doar 8 ore pe săptămână. Permanentizarea acestui punct de trecere a frontierei ar decongestiona traficul transfrontalier de la Petea” – a mai adăugat senatorul UDMR.

„Vă rog respectuos și totodată cât se poate de ferm să vă țineți de promisiunea făcută și să faceți tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor și al celor care tranzitează zona de frontieră” – a încheiat interpelarea senatorul Turos Lóránd.

Tags: punct  frontiera  peles  
508 vizite
Distribuie pe

Dezbatere despre liberalism în vremuri populiste, moderată de deputatul Romeo Nicoară
Vineri, 16 Noiembrie 2018
Deputatul sătmărean Romeo Nicoară a fost unul dintre moderatorii unei interesante și necesare dezbateri organizate joi la Hotel Hilton în București împreună cu colegii săi, Adriana Săftoiu și Ovidiu Raețchi.   continuare

Ministrul Ioana Bran a plantat brăduți în Pădurea Olimpică
Vineri, 16 Noiembrie 2018
Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat vineri evenimentul Pădurea Olimpică, prin care 100 de medaliați olimpici ai României s-au adunat în parcul...   continuare

Gabriel Leș despre MCV: ”Asaltul asupra României la Bruxelles”
Joi, 15 Noiembrie 2018
Într-un comunicat transmis...   continuare

Senatorul UDMR Turos Lorand solicită finanțări de la Guvern pentru reabilitarea clădirilor monumente istorice
Joi, 25 Octombrie 2018
UDMR a propus modificări la actul normativ care reglementează regimul investițiilor...   continuare

Dorel Coica: „Dacă vor fi alegeri în două tururi, revin la Primărie”!
Marti, 23 Octombrie 2018
Fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a organizat marţi prima sa conferinţă de presă în calitate de...   continuare