Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Turos Lóránd cere permanentizarea punctului de trecere a frontierei de la Peleș
Birou Parlamentar Turos Lorand  - Marti, 11 Septembrie 2018

Senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand, cere, printr-o interpelare adresată premierului Viorică Dăncilă, permanentizarea punctului de trecere a frontierei de la Peleș.


Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea senatorului, Viorica Dăncilă a promis că va face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleș, dar din păcate acest lucru nu s-a realizat până în prezent.

„Trecerea frontierei spre Spațiul Schengen din județul Satu Mare este un adevărat coșmar. Situația ceea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este cel mai mare, dintre toate punctele de trecere spre Ungaria. Pe lângă faptul că aglomerația crează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coșmar pentru cei care fac naveta din localitățile de peste graniță, aflate in apropierea  municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă in România și ai căror copii sunt școlarizați in România” - relatează Turos Lóránd în interpelare.

„Aglomeraţia creată este insuportabilă pentru locutorii din Petea, comuna Dorolț, circulația locală se derulează extrem de greu, fiind aproape imposibilă. Rezolvarea acestei situații ar putea fi permanentizarea punctului de trecere provizoriu Peleș, comuna Lazuri, care in momentul de față este deschis doar 8 ore pe săptămână. Permanentizarea acestui punct de trecere a frontierei ar decongestiona traficul transfrontalier de la Petea” – a mai adăugat senatorul UDMR.

„Vă rog respectuos și totodată cât se poate de ferm să vă țineți de promisiunea făcută și să faceți tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor și al celor care tranzitează zona de frontieră” – a încheiat interpelarea senatorul Turos Lóránd.

Tags: punct  frontiera  peles  
758 vizite
Distribuie pe