Locale Altele
Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mie, 26 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Gabriel Leș susține familia tradițională
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Miercuri, 12 Septembrie 2018

Senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, a susținut într-un discurs în plenul Parlamentului cauza referendumului pentru definirea familie, asumându-și sprijinul pentru varianta înaintată de Coaliția pentru Familie.

Publicăm integral textul discursului rostit de senatorul sătmărean:

În ultimii 25 de ani, filosofia postmodernă a modelat mentalitățile și sistemul de valori al societății: relativizarea adevărului, contestarea și relativizarea normelor de morală, contestarea autorității familiei, ateismul, secularizarea și destructurarea societății dublată de formarea așa zisului  “om nou“ (fără etnie și fără țară, fără Dumenzeu, fără familie, fără credință, fără conștiință, fără morală)

Din păcate, unii românii au un sentiment național mai degrabă latent, față de care se raportează oarecum stingheri, cu excesivă rezervă. Cred ca putem vorbi chiar despre un complex cu privire la identitatea noastră națională. Întâlnirea cu civilizația apuseană, cu bunăstarea lor, a creat un complex de inferioritate, de perpetuă inadecvare, în sufletul românului. Pe scena lumii, unii se rușinează că sunt români - se distanțează de limba lui, de cultura lui, de neamul lui, de tradițiile lui.

Nu stimați colegi, nu putem privi cu pasivitate cum ne dezagregăm sufletește cu fiecare zi care trece peste noi – Nu este normal a vorbi despre integrare europeană, însă în același timp să privim cu invidie și inferioritate la Europa.

Da, avem ce învăța de la alte națiuni. Cum de altfel nu ma revendic dintr-un popor atins de perfecțiune! Sa nu uităm că Europa este sinteza filosofiei elene, civilizației romane și religiei creștine. România este în Europa prin vocație, nu trebuie să-și construiască un alter-ego european, căci avem în bagajul nostru identitar toate datele pentru a contribui la consolidarea Europei si a structurilor sale fanion.

România are valori. Are ce da Europei și lumii. Iar noi, avem dreptul la identitate și demnitate națională.

Familia este unul din simbolurile fundamentale pentru identitatea omului. Fiecare om are mamă și tată, fiecare are bunici, moși și strămoși, fiecare are neamuri – rudenii.

Biblia subliniază importanța familiei în configurarea identității:

- Cinstește-ți părinții; Iubește-ți soția; Iubește-ți soțul; Cinstește-i pe bătrâni; Iubește-ți apropele

Oriunde mă duc în lume eu ma identific deopotrivă cu familia mea restrânsă, și cu familia mea cea mare - Romania. Soția mea, copiii, tatal, mama, frații, nemurile. Iubește-ți familia. Ea e mereu acolo. Dacă nu mai ai familie nu mai ai repere. Acel banal concept de “acasă” este de fapt o cărămidă importantă la construcția identitară a fiecăruia. E locul din care pleci și spre care te întorci. Distanțele se măsoară în funcție de acasă.

Identitatea ta e puternic subliniată în contextul familiei tale.

Într-o vreme când parcă încercăm să redefinim normalitatea, cred cu tărie că este datoria fiecarei generații de părinți să asigure protecția morală a copiilor și să le lase o Românie care să nu le pervertească mințile, trupurile și sufletele. Dacă nu vom lupta noi pentru binele lor, vor lupta alții pentru degradarea lor, și de cele mai multe ori unii care nu știu ce înseamnă datoria de părinte.

Propaganda agresivă care se face împotriva lor este venită în mare parte din perspectiva unor oameni care au ales să nu facă copii, dar care vor să decidă soarta alor noștri. Suntem responsabili atât înaintea lui Dumnezeu cât și înaintea copiilor noștri de ceea ce facem azi. Străbunii românilor au luptat cu cotropitori de țara care ne-au vrut pământurile și bogățiile, dar azi noi luptam cu cei ce vor sufletele și mințile copiilor noștri, este un război nou cu care nu suntem obișnuiți, dar trebuie luat foarte în serios, pentru că dacă l-am pierdut, am pierdut echilibrul unei societăți în care ne-am bucurat până acum de respect și de o bună purtare unii față de alții.

Cei ce vor lupta pentru această cauză vor rămâne cinstiți în istoria României așa cum au fost cinstiți cei ce au luptat pentru dezvoltarea ei, așa cum sunt astăzi cinstiți și oameni mari care au emancipat țara aceasta, așa vor fi cinstiți peste vremi cei ce au avut ochii deschiși la acest experiment social de distrugere morală.

Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric, cum România nu a mai avut. Unul care să decidă moral și creștinește soarta țării.

Suntem într-o perioadă în care familia împarte societatea românească în funcție de percepția și susținerea ei.

Unii sunt indiferenți față de familie și ce se va întâmpla cu ea. Unii vor să o schimbe, invocând în mod greșit argumente legate de libertatea de exprimare a fiecarui individ și de faptul că traim în sec XXI....

O altă categorie, din care fac și eu parte, crede și militeaza pt susținerea referendumului și schimbarea articolului din Constituția României legat de familie pt că:

1. familia este creată de D-ZEU ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie și nimeni nu are dreptul să schimbe asta după hatârul personal, ori având motivații dintre cele mai bizare;

2. noi toți suntem astăzi aici pt că am avut părinți cu valori creștine și pentru care Dumnezeu nu a fost o reprezentare filosofică sterilă, ci un adevăr trăit;

3. ne numim o națiune creștină, deci valorile creștine trebuie promovate și susținute;

Națiunea Română are nevoie de Dumnezeu. Prezența Lui și binecuvântările Lui le vom avea nu în rebeliune față de EL, ci în ascultare, în acceptare și în trăirea Cuvântului Său în viața personală.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Tags: senator  gabriel les  discurs  referendum  familie  
524 vizite
Distribuie pe

De Ziua Mondială a Curățeniei, sătmărenii din ALDE au făcut curățenie în Pădurea Noroieni
Luni, 24 Septembrie 2018
In fiecare an, pe 23 septembrie se sarbatoreste "Ziua Mondiala a Curateniei", ce are ca scop constientizarea si reamintirea faptului ca protejarea mediului reprezinta un stil de viata, nu doar un fapt in sine. Cu aceasta ocazie, organizatiile de femei și tineret din cadrul ALDE au organizat...   continuare

Președintele executiv al PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, cere demisia lui Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Absent de la ședința de miercuri seara a Comitetului Executiv Județean, în care colegii săi au votat pentru susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea națională a partidului...   continuare

Lidera PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, pledează pentru unitate în partid
Joi, 20 Septembrie 2018
Într-un fel de replică la anunțul deputatului Octavian Petric de a se alătura grupului PSD-iștilor care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea centrală a partidului, președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat...   continuare

Deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară: „Guvernul deconectării de la Europa”
Joi, 20 Septembrie 2018
Deputatul sătmărean al Partidului Naţional Liberal, Romeo Nicoară, transmite printr-un comunicat de presă, o declaraţie politică...   continuare

Deputatul PSD sătmărean Octavian Petric cere demisia lui Liviu Dragnea
Joi, 20 Septembrie 2018
Şocat de propunerea colegilor săi de a-l reprimi pe fostul preşedinte Mircea Govor...   continuare