Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Adrian Cozma îi dă replica primarului în scandalul troiței
Florin Răchitan  - Luni, 17 Septembrie 2018

Vizat direct de acuzațiile primarului Kereskenyi Gabor, care a folosit chiar pagina oficială de Facebook a Primăriei pentru a-l acuza de minciună în scandalul troiței din centrul Sătmarului, consilierul județean Adrian Cozma îi dă replica.

Reamintim că troița reamplasată și sfințită în 30 august pe soclul de pe care a căzut în urmă cu trei ani după o furtună, a ”dispărut” la mijlocul săptămânii trecute exact în momentul în care reprezentanții ONG-urilor implicate în amplasarea unor monumente în zona respectivă se aflau la consultări în biroul primarului.

Reprezentanții Primăriei au insistat atunci pe faptul că reamplasarea troiței s-ar fi făcut fără autorizațiile necesare, iar după izbucnirea scandalului au încercat să dea vina pe lidera organizației locale Vatra Românească, Livia Haidu, care însă neagă că ea ar fi dat dispoziție pentru îndepărtarea troiței, fiind șocată să afle despre această manevră imediat după ce a ieșit din biroul primarului.

În momentul în care scandalul s-a întețit și risca să ducă la evenimente nemaivăzute la Satu Mare din 15 Martie 1990, cineva anunțând chiar că va intra în greva foamei lângă soclul fără troiță, situația pare să fi fost salvată, cel puțin deocamdată, de viceprimarul Adrian Albu, care ar fi promis că troița va fi reamplasată în același loc în cursul acestei săptămâni. 

Publicăm integral răspunsul consilierului județean Adrian Cozma la acuzațiile primarului:

”Este inadmisibil modul de comunicare ales de primarul municipiului Satu Mare. Instituția Primăriei nu poate fi folosită ca platformă politică a primarului împotriva celorlalți cetățeni care nu agreează anumite acțiuni ale lui.

La sediul UDMR poate să declare orice, dar pagina oficială de Facebook a  instituției nu e proprietatea lui, așa cum el crede. Mai mult, acolo se proliferează neadevăruri (ca să nu utilizez altă formulare) despre persoana mea și a altor cetățeni.

Nu vreau să polemizez pe nicio temă care ar genera sau ar dezvolta vreun conflict. Spun ce cred întotdeauna fără a leza instituții sau persoane și voi spune în continuare. Sper ca primarul să revină la gânduri mai lucide și să acționeze pentru cetățeni și mai puțin să genereze conflicte care nu există”.

Tags: replica  troita  adrian cozma  
1704 vizite
Distribuie pe