Locale Altele
Sambata, 25 Ianuarie 2020
Sam, 25 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma îl ia la rost pe primarul Sătmarului în chestiunea Hotelului Dacia
Florin Răchitan  - Luni, 22 Octombrie 2018

S-a împlinit aproape un an de când clădirea simbol a orașului Satu Mare, cea a fostului Hotel Dacia, a fost vândută unui afacerist din anturajul premierului Ungariei... ba nu, unei firme controlate de Guvernul de la Budapesta și de atunci nu numai că nu s-au schimbat nici măcar foliile de plastic rupte de pe ferestre, dar clădirea a devenit un adevărat pericol public.

Cu această ocazie, consilierul județean Adrian Cozma îi reamintește primarului Kereskenyi Gabor una dintre principalele promisiuni pe care le-a făcut în campania electorală. Ia să vedem:

”Hotel Dacia este un simbol arhitectural al oraşului nostru şi al Transilvaniei. Timp de peste 100 de ani a strălucit prin coloratura unică a faţadei. Din nefericire această bijuterie a oraşului Satu Mare, nu numai că este cenuşie şi tristă, dar nu mai face parte din patrimoniul material al nostru.

Am crezut că primarul îşi va onora promisiunea din campania electorală, însă Primăria Satu Mare a lăsat clădirea în mâna unor firme din Ungaria.  O decizie total neinspirată, ca să nu spunem altfel.

Am crezut că am învăţat ceva din ceea ce s-a greşit în ultimele decenii, prin înstrăinarea unor bunuri simbol şi strategice ale ţării.

În anul Centenarului mă gândeam să aducem acasă nu numai milioanele de români care au plecat, ci şi bunurile pe care le-am pierdut. În niciun caz nu am luat în calcul să ne cedăm alte bogăţii, alte simboluri de care suntem legaţi sentimental şi care merită păstrate”
– se arată în comunicatul transmis de Adrian Cozma.

Tags: hotel  dacia  adrian cozma  
1519 vizite
Distribuie pe