Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreni la Conferința Națională PES Activists pentru pregătirea alegerilor europene
PSD Satu Mare  - Duminica, 18 Noiembrie 2018

Peste 300 de reprezentanți PES activists România din toată țara s-au adunat sâmbătă la Timișoara, la sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, pentru a discuta despre parcursul european al României.

În cadrul conferinței, a fost lansată campania “Democrația europeană”, care își propune să informeze cetățenii despre procesul electoral, mizele acestuia, posibilitățile prin intermediul cărora se pot implica în procesul decizional european și, nu în ultimul rând, despre realizările stângii europene.

Din delegația sătmăreană au făcut parte consilierii municipali Ciprian Crăciun – președinte PES la nivelul județului Satu Mare, Adrian Micle, Salagean Mariana, Alina Chiș - presedintele PES activists municipiul Satu Mare, Ilieș Cristina - vicepresedinte PES Satu Mare și Vlad Mulcuțan-Chiș.

Participanții au adoptat cu această ocazie rezoluția "România trebuie să își continue parcursul european!" prin care reiterează contribuția importantă a social-democraților români la aderarea la UE, promovând o nouă cale a dialogului și participării inteligente la procesul decizional european în vederea realizării unei Românii puternice în Uniunea Europeană.

PES activists România, organizație compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți social-democrați din România, își propune să susțină parcursul european al României așa cum a făcut-o în ultimii 11 ani, lansând de asemenea campania de informare "Democrația europeană" despre mizele apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European din luna mai 2019.

“Ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru trebuie să creștem nivelul de cunoaștere a procesului decizional european, să respectăm practicile, cutumele și tradițiile europene și să rămânem atașați valorilor comune europene. Interesele naționale sunt convergente cu cele europene iar corelarea între cele două planuri se poate face și mai bine dacă există o comunicare eficientă și un dialog constructiv și mai ales profesionist. Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai 2019 sunt mai importante ca niciodată pentru că au ca miză viitorul Uniunii Europene” - a declarat Victor Negrescu, președintele-coordonator național al PES activists România.

Campania “Democrația europeană” va consta în difuzarea de materiale informative despre Uniunea Europeană, discuții cu cetățenii și amplasarea unor panouri în marile orașe pentru preluarea ideilor exprimate de cetățeni referitoare la apartenența la UE și alegerile europarlamentare.

Tags: conferinta  pes  activists  timisoara  
1541 vizite
Distribuie pe