Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gabriel Leș câștigă conflictul juridic cu Klaus Iohannis
Florin Răchitan  - Joi, 31 Ianuarie 2019

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a avut câștig de cauză în conflictul juridic pe care l-a avut în ultima lună cu președintele Klaus Iohannis pe tema numirii șefului Statului Major al Apărării.

Reamintim că în urmă cu o lună, președintele a prelungit, practic cu de la sine putere, mandatul generalului Nicolae Ciucă la comanda Armatei, cu toate că Guvernul, prin conducerea Ministerului Apărării Naționale, a propus pe altcineva pentru acest post.

MApN a atacat în instanță decretul președintelui României, susținând că, potrivit Constituției, atât numirea, cât și prelungirea mandatului șefului Statului Major se poate face numai în urma consultării și pe baza propunerilor Guvernului.

Instanța a dat dreptate Ministerului Apărării Naționale, suspendând automat decretul prezidențial emis ca într-o republică bananieră din America de Sud.

”Astăzi am luat act de decizia instanței prin care se dispune măsura suspendării decretului prezidențial privind prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Apărării.

Fiind vorba despre un dosar aflat pe rol, voi rămâne în afara oricăror polemici pe acest subiect. Este o situație pe care nu am dorit-o, însă justiția trebuie să-și spună cuvântul. Nutresc speranța că președintele Iohannis va înțelege că Ministerul Apărării Naționale nu trebuie atras în dispute motivate de campanii electorale.

Doresc să reiterez că la vârful Armatei conducerea va fi asigurată fără sincope. Cu data de 1 februarie intră în vigoare ordinul pe care l-am semnat, prin care funcția de locțiitor al SMAp va fi îndeplinită de generalul-locotenent Laurian Anastasof, acesta urmând să asigure conducerea interimară a SMAp, în deplină conformitate cu legislația și regulamentele în vigoare.

Profesioniștii din MApN au făcut astăzi cinste României prin modul în care au gestionat Reuniunea ministerială organizată în contextul Președinției României la Consiliul UE.

Primim astfel încă o dată confirmarea că resursa umană reprezintă cel mai important atu al Ministerului Apărării, iar Armata română nu duce lipsă de oameni capabili și determinați” – se arată în comunicatul de presă al ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Tags: les  iohannis  conflict  
1068 vizite
Distribuie pe