Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Apărării, Gabriel Leș, invitat în Senatul american
Florin Răchitan  - Marti, 5 Februarie 2019

La invitația senatorului James Inhofe - președintele Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA, ministrul Apărării Naționale din România, sătmăreanul Gabriel Leș a participat, la Washington, la reuniunea informală cu tema “Provocări curente în Sud-Estul Europei și combaterea acțiunilor provocatoare ale Rusiei în regiune”.

La discuții au participat atât membri ai Congresului Statelor Unite, cât și înalți oficiali din statele din Sud-Estul Europei.

În acest context, Gabriel Leș a atras atenția asupra faptului că regiunea Mării Negre se confruntă cu o serie de provocări la care putem răspunde eficient doar conlucrând îndeaproape, iar consolidarea relației transatlantice devine un deziderat cardinal.

”Anexarea Crimeei de către Federația Rusă a fost un punct de inflexiune ce a schimbat natura mediului regional de securitate, arătându-ne încă o dată că forța dreptului poate fi înlocuită cu dreptul forței. România rămâne pe mai departe un exponent al valorilor europene și euroatlantice, iar eforturile sale se vor îndrepta către consolidarea posturii aliate în regiune, precum și către menținerea unui climat de securitate și stabilitate” – a declarat ministrul.

Tags: senat  american  gabriel les  
437 vizite
Distribuie pe