Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Turos Lóránd despre buget: ”Ziua deciziilor importante în Parlament”
Cabinet Parlamentar Turos Lorand  - Vineri, 15 Februarie 2019

În cadrul consultărilor și dezbaterii parlamentare privind bugetul de stat pentru 2019, UDMR a cerut și a obținut finanțare pentru o serie de proiecte importante pentru Transilvania. Prin urmare, legiuitorii Uniunii au votat în favoarea adoptării legii.

Alocația pentru copii, majorată

„Propunerea UDMR-ului conform căreia sunt prevăzute 2,13 miliarde de lei în plus în bugetul statului pentru acest an pentru alocațiile copiilor a fost adoptată și votată. Astfel, alocația pentru copiii de peste 2 ani va fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei, iar cea pentru copiii de până în 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei” – a declarat Turos Lóránd, senator UDMR de Satu Mare.

Proiecte importante pentru Transilvania și pentru județul Satu Mare

Datorită UDMR, mai multe proiecte majore pentru Transilvania și pentru județul Satu Mare sunt cuprinse în bugetul de stat pentru 2019. Spitale, unități de învățământ, aeroporturi, autostrăzi, drumuri județene și locale primesc bani pentru reabilitare si pentru construcție.

”În ceea ce privește proiectele județului nostru, am votat 60 milioane lei pentru construirea centurii municipiului Satu Mare și 12 milioane lei finanțare pentru achiziționarea unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană. Pe lângă acestea, pentru reabilitarea drumurilor județene, în loc de 7 milioane de lei propus de Guvern, am obținut 13,6 milioane de lei. Toate aceste proiecte sunt prioritățile județului și ale municipiului Satu Mare” – a mai adăugat Turos.

Bugetul administrațiilor locale, completate

Impozitul pe venit rămâne în totalitate la bugetele administrațiilor locale, dar mai important decât atât este faptul că nici o primărie nu este lăsată fără finanțare, datorită mecanismelor de compensare. Bugetul de stat tocmai cuprinde și resursele necesare pentru a asigura cheltuielile sarcinilor-surplus ale administrațiilor locale.

Tags: buget  senator  turos lorand  
497 vizite
Distribuie pe