Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Ciprian Ardelean: ”Cam multă liniște la Primăria Satu Mare pe tema bugetului... sau cum s-a “sucit” domnul primar”.
Ciprian Ardelean  - Marti, 19 Februarie 2019

Fostul consilier județean Ciprian Ardelean, cel care a renunțat la postul său în forul de conducere a județului atunci când a părăsit PSD pentru a se alătura noii formațiuni politice Pro România, face o observație interesantă în legătură cu schimbarea de atitudine a edilului-șef al Sătmarului în privința bugetului recent aprobat de Parlament.

Publicăm integral declarația lui Ciprian Ardelean:

Nu a trecut încă o săptămână de când domnul primar Kereskenyi Gabor se ruga de parlamentarii sătmăreni, inclusiv colegii de partid ai domniei sale, să nu cumva să voteze proiectul de buget propus de Guvernul României, deoarece acesta este ”un măr otrăvit”, care va văduvi municipiul Satu Mare de cel puțin 11 milioane de lei, această sumă fiind, potrivit calculelor sale, diferența dintre banii lăsați de Guvern în vistieria administrației locale din impozitele pe venituri și unele cheltuieli sociale (inclusiv plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, respectiv ale însoțitorilor acestora) transferate de Guvern în grija primăriilor, pe principiul ”autonomiei financiare locale”.

Rugămintea a transmis-o primarul prin toată mass-media locală, ba chiar și printr-o postare sponsorizată pe Facebook, adică a plătit pentru ca mesajul să ajungă la cât mai mulți sătmăreni, atât de multă importanță i-a dat.

Tocmai de aceea e surprinzătoare liniștea ce s-a așternut în Primărie după ce s-a aflat că aproape toți parlamentarii sătmăreni, inclusiv colegii de partid ai domniei sale, au votat bugetul pe care-l considera ”măr otrăvit”.

Asta după ce a fost ”pus la punct” chiar pe Facebook de către colegul său, senatorul UDMR Tanczos Barna, care i-a recomandat să nu-și mai inducă în eroare propriul electorat sătmărean și să-și ceară scuze public, pe aceeași platformă, pentru răspândirea de informații false.

Domnul primar este, probabil, mulțumit acum de varianta propusă de PSDragnea & Co. potrivit căreia toți banii pe care-i va ”pierde” Primăria la cheltuieli sociale vor fi ”compensați” de Guvern. Deși sunt convins că domnia sa înțelege foarte bine ce înseamnă această ”compensare” și cum anume se va face. Dacă se va face.

Dacă nu mă miră atitudinea celor din conducerea partidului lui Dragnea (care “știu” să împartă banul public), m-aș fi așteptat, totuși, la mai multă consecvență și verticalitate din partea celui care conduce acum destinele urbei noastre si a colegilor săi de partid, care nu mai știu cum să dreagă busuiocul după pocinogul din Parlament!

Tags: buget  liniste  primar  ciprian ardelean  
1049 vizite
Distribuie pe