Locale Altele
Miercuri, 1 Aprilie 2020
Mie, 1 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Prin blocarea bugetului, președintele își blochează țara”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Sambata, 23 Februarie 2019

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, face câteva considerații despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite la Curtea Constituțională bugetul României, pe care ea l-a votat împreună cu mai mult de două treimi dintre colegii ei din Parlament.

Publicăm integral declarația Ioanei Bran:

Președintele Iohannis ar face orice pentru a obține un al doilea mandat! După ce a blocat în repetate rânduri numirea miniștrilor Dezvoltării Regionale, respectiv Transporturilor, domnia sa blochează bugetul țării.

Într-un gest unic în istoria ultimilor ani, Legea Bugetului pe anul 2019 a devenit subiect de sesizare a Curții Constituționale. Însă președintele își bazează sesizarea pe o serie de neadevăruri. Ca deputat care a votat Legea Bugetului, știu foarte bine cum este construit acesta.

Educația nu este subfinanțată, cum pretinde dl. Iohannis, dimpotrivă, educația are un buget-record. Sunt cu 47% mai mulți bani decât anul trecut, de la 21 miliarde lei, la 30,8 miliarde lei. Sunt prevăzute investiții în școli și vouchere pentru rechizitele copiilor.

Pentru sănătate sunt alocate sume de asemenea record, cu 6,1 miliarde lei mai mult ca anul trecut, aproape 5% din PIB. La fel, pentru investiții: aproape 50 miliarde lei, cu 45% mai mult ca anul trecut.

Prin această lege, contestată absurd de președinte, urmează să crească valoare punctului de pensie, cresc cu 25% salariile profesorilor, iar totalul sumelor alocate comunităților locale este de 47,9 miliarde lei, cu 19% mai mult decât în 2018.

Blocând și această lege, președintele lovește direct în pensionari, profesori și copii. Împiedică derularea investițiilor și dezvoltarea comunităților locale. Blochează accesarea fondurilor europene și modernizarea și dotarea spitalelor.

Practic, președintele își blochează țara și își umilește propriul popor doar pentru a câștiga puncte în viitoarea campanie electorală. Un gest rușinos și degradant pe care sper că judecătorii Curții Constituționale îl vor trata ca atare și îl vor respinge pe 6 martie, dată la care se discută această sesizare.

Tags: declaratie  buget  ioana bran  
357 vizite
Distribuie pe