Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Undă verde pentru contul Junior Centenar, susținut de Ioana Bran
Florin Răchitan  - Marti, 5 Martie 2019

Un alt proiect de lege important susținut de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a fost avizat favorabil de Comisia Buget-Finanțe a Camerei Deputaților și urmează să intre în vigoare după adoptarea în plenul Parlamentului.

Este vorba despre legea privind implementarea programului guvernamental „gROwth – contul individual de economii Junior Centenar”.

De acest program beneficiază copiii și tinerii de până la 18 ani. Practic, din ziua nașterii copilului, părinții sau ocrotitorii legali pot deschide un astfel de cont la trezoreria statului. Dacă depun anual o sumă de cel puțin 1.200 lei, statul acordă o primă de 600 de lei pe an. Mai mult, dobânda anuală pentru banii din cont este de 3%.

”Și pentru că trebuie să avem grijă de toți copiii, cei ocrotiți prin instituțiile specializate, publice sau private, vor beneficia de depunerea anuală de 1.200 de lei prin grija Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Am votat azi pentru un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale” – a declarat Ioana Bran.

Tags: cont  junior  centenar  ioana bran  
1225 vizite
Distribuie pe