Locale Altele
Duminica, 7 Martie 2021
Dum, 7 Mar 2021
Ghinion! Legea Bugetului este constituțională.
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Martie 2019

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.

În documentul transmis CCR, preşedintele arăta, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Şeful statului susţinea, totodată, că raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020 - 2022 a fost depus de către Guvern, conform obligaţiei sale legale, însă acesta se fundamentează pe o situaţie care ignoră evoluţiile la nivelul economiei mondiale şi europene.

”Tentativa președintelui Iohannis de a bloca Legea bugetului s-a oprit la Curtea Constituțională. Exercițiul electoral prin care președintele a lovit direct în pensionari, profesori și copii, a împiedicat derularea investițiilor și dezvoltarea comunităților locale a luat sfârșit. CCR a respins sesizarea președintelui, Legea bugetului este constituțională!” – a anunțat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, cea care a susținut și votat proiectul de lege în Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților.

Tags: lege  buget  constitutie  ioana bran  
775 vizite
Distribuie pe