Locale Altele
Miercuri, 10 August 2022
Mie, 10 Aug 2022
Drumul care leagă județul Satu Mare de autostrada Transilvania, modernizat de Guvernul PSD
PSD Satu Mare  - Sambata, 13 Aprilie 2019

Staff-ul județean al PSD Satu Mare, condus de președintele Aurelia Fedorca, s-a întâlnit vineri după-amiaza, la Tășnad, cu președinții de organizații locale, primarii, viceprimarii, consilierii județeni și locali și ceilalți responsabili din localitățile Tășnad, Cehal, Săuca, Săcășeni, Santău, Pir și Căuaș.

În cadrul reuniunii, aleșii locali PSD au trecut în revistă ceea ce s-a realizat până acum, proiectele aflate în derulare și proiectele de care localitățile de aici au nevoie pentru a se dezvolta în continuare.

Printre cele mai importante obiective de infrastructură realizate aici se numără modernizarea drumului Tășnad- Marghita, până atunci un drum de țară de 17 kilometri care nu văzuse niciodată asfaltul, care leagă județele Satu Mare și Bihor și face legătura cu autostrada Transilvania. Investiția în valoare de 18,5 milioane de euro a fost finalizată în 2015.

Pe pe de altă parte, în această zonă au fost contractate lucrările de modernizare a DJ 109P limită județul Sălaj – Cehal, un proiecte în valoare de peste 12 milioane de lei finanțat prin PNDL 2. De asemenea, se află în derulare modernizarea drumului care leagă Tășnadul și localitățile din zonă de granița cu Ungaria: Tasnad (DN 1F) - Santau – Chereusa - Andrid - Dindesti - Irina - Portita - Vezendiu - Tiream - Carei - Camin - Lucaceni - Berveni - granița Ungaria, investiție de peste 78 milioane de lei, finanțată prin PNDL 1.

În ”capitala ” zonei, orașul Tășnad, Guvernul PSD a finanțat construirea sediului noii Primării – o investiție de 3.617.019 lei - după ce vechiul sediu s-a dărâmat dar și reabilitarea drumului de acces la Zona de Agrement Tasnad, o investiție de 7.613.412 lei aflată în derulare, finanțată prin PNDL 1.

Totodată, prin PNDL II au fost alocate fonduri și vor fi reabilitate și modernizate școlile din localitățile Santău, Cherăușa, Căuaș și Săcășeni- corp A și corp B. De asemenea, vor fi reabilitate și dotate dispensarele medicale din localitățile Cehal, Cehăluț, Căuaș, iar în Pir dispensarul medical ce va fi modernizat va avea și farmacie. Pe de altă parte, prin PNDR, vor fi modernizate căminele culturale din Santău și Cherăușa.

Tags: drum  tasnad  psd  
1540 vizite
Distribuie pe
Vasile
Drumul d.j. 196 b si c intre Petresti, Sanislau, ciumesti, Foieni, Carei, dezastru.
Din Sanislau la Horea cu iesire spre Ungaria e foarte bun.
In schimb Petresti - Sanislau 4 km, nenorocire.
2019-04-14 08:07:06