Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eurostat reconfirmă performanța guvernării PSD
PSD Satu Mare  - Vineri, 26 Aprilie 2019

Încă un set de date de la Eurostat spulberă fake-news-urile despre așa-zisa ”guvernare eșuată” a PSD, repetate steril de Iohannis și ai lui.

Conform datelor Eurostat, veniturile tuturor lucrătorilor din România (privat plus public) s-au majorat la nivelul întregii economii cu 26,3 miliarde de euro în 2017 și 2018 relativ la 2016.

Este un plus de 52%, care se regăsește cu certitudine în buzunarele românilor, urmare a aplicării politicilor de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim.

Analiza Eurostat evidențiează deasemenea și realitatea că beneficiari ai creșterii salariale promovate de guvernarea PSD au fost nu doar cei din sectorul bugetar ci și angajații din sistemul privat.

”O pondere de două treimi din creșterea remunerării salariaților din ultimii 2 ani s-a produs în sectorul concurențial al economiei, ca urmare a creșterii numărului de salariați, productivității muncii, migrației și majorării salariului minim”,a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Toate aceste creșteri de venituri, care au adus bunăstare sunt perfect sustenabile, au un solid temei economic și demonstrează inclusiv Eurostat care arată că un angajat în sectoarele de afaceri din România are cea mai ridicată productivitate ajustată la salarii din UE.

Un angajat din România are o eficiență (în termeni reali) de 2,17 euro pe oră, la un cost salarial nominal de 1 euro pe oră. Un lucrător din UE plătit cu 1 euro pe oră are o eficiență orară de 1,62 euro.

761 vizite
Distribuie pe