Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu a devenit cetățean de onoare al municipiului Baia Mare
Florin Răchitan  - Marti, 14 Mai 2019

Vicepreședintele Parlamentului European, sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, a primit luni titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

Distincția i-a fost acordată de primarul Cătălin Cherecheș în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, convocată special pentru această ocazie.

”În numele comunității băimărene, cu respect și în semn de prețuire, mi-a revenit onoarea de a oferi domnului Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

Chiar dacă nu este născut în județul Maramureș, prin funcțiile și demnitățile deținute pe parcursul anilor, Ioan Mircea Pașcu a susținut mereu proiectele și inițiativele menite să aducă plus valoare zonei noastre. Îi mulțumesc pentru încrederea și sprijinul acordate pe parcursul anilor și pentru promisiunea de a susține unul dintre proiectele majore pe care municipiul le derulează în acest moment: Baia Mare - Capitala Europeană a Tineretului în 2022” – a declarat edilul-șef al capitalei Maramureșului.

Prezent în Parlamentul European încă de pe vremea în care avea doar statut de observator, înainte de aderarea României la UE, Ioan Mircea Pașcu, actualul deținător al funcției de vicepreședinte al forului european, nu s-a mai regăsit pe lista candidaților PSD pentru alegerile din 26 mai, el exprimându-și dezamăgirea față de această decizie a conducerii partidului în mai multe postări publice pe Facebook.

Cu toate că nu a anunțat încă oficial, se pare că el cochetează cu trecerea la Pro România, formațiunea politică a lui Victor Ponta, de care pare să se fi apropiat în ultima vreme și primarul municipiului Baia Mare, chiar dacă el se declară independent.

Tags: cetatean  onoare  baia mare  ioan mircea pascu  
845 vizite
Distribuie pe