Locale Altele
Duminica, 23 Februarie 2020
Dum, 23 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran la dezbaterile despre managementul integrat al frontierelor externe ale UE
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 19 Iunie 2019

România are a doua cea mai lungă frontieră externă a UE după Finlanda – 2.070 km, din care 1.877 km îi reprezintă frontiera terestră. Fiecare stat-membru are obligația de a lua toate măsurile pentru a asigura securitatea frontierelor sale.

În prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, reprezentanți ai autorităților, printre care s-a numărat și deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, ai mediului de afaceri, ai patronatelor și asociațiilor s-au reunit astăzi la Palatul Parlamentului la forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene” - organizat de Intact Media Grup.

Specialiștii arată că România pierde în fiecare an sume importante din cauza contrabandei cu țigări, legume, fructe, combustibili sau alcool. De asemenea, siguranța frontierelor presupune și combaterea traficului cu mărfuri falsificate - haine, produse electronice, alimente sau băuturi care pot pune în pericol sănătatea oamenilor - iar eforturile pentru a avea frontiere inviolabile trebuie intensificate.

Asigurarea securității frontierelor externe reprezintă una dintre cele mai importante garanții pentru funcționarea eficientă a spațiului european fără controale la frontierele interne.

”Vă reamintesc faptul că progresele înregistrate de România în securizarea frontierelor au fost confirmate la 11 decembrie anul trecut, atunci când Parlamentul European a aprobat Rezoluția prin care se cerea admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Raportul a fost votat cu 514 voturi pentru, 107 împotrivă și 38 de abțineri” – a declarat Ioana Bran.

448 vizite
Distribuie pe