Locale Altele
Joi, 9 Aprilie 2020
Joi, 9 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Gabriel Leș, mesaj de Ziua Independenței SUA: Nu putem vorbi despre securitate la Marea Neagra fără un parteneriat strategic solid cu SUA
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Joi, 4 Iulie 2019

”Dezvoltarea cooperării pe dimensiunea de apărare a Parteneriatului Strategic cu SUA rămâne esenţială în actualul mediu complex de securitate regional şi internaţional” - a afirmat ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș.

„România apreciază în mod deosebit contribuţia concretă a SUA la implementarea în ritm accelerat a deciziilor adoptate la Summit-urile de la Varşovia şi Bruxelles privind postura aliată pe întregul flanc estic al Alianţei care cuprinde şi prezenţa înaintată adaptată (tailord Forward Presence - tFP) în regiunea Mării Negre.

Nu putem vorbi despre securitate la Marea Neagra fără o relaţie transatlantică solidă, respectiv un parteneriat strategic solid cu SUA, ca fundament al securităţii şi apărării României.  Exercițiile desfășurate împreună cu aliații americani arată angajamentul ferm al SUA de sprijinire a măsurilor de apărare şi descurajare în cadrul NATO.

Militarii români și americani au luptat împreună, se antrenează împreună, participă la misiuni împreună. Din 2002 în Afganistan, alături de SUA, România este un partener important şi de încredere.

Deveselu, proiectul strategic al Parteneriatului Strategic primordial al României, proiectarea şi construcţia Forţelor Speciale româneşti, hub-ul multinodal de transport de la Mihail Kogălniceanu sunt angajamente redutabile strategice care bifează cooperarea între cele două naţiuni” – a concluzionat ministrul Gabriel Leș, transmițând totodată ”La Mulți Ani!” partenerilor noștri strategici, de ziua lor națională.

Tags: mesaj  independenta  sua  gabriel les  
506 vizite
Distribuie pe