Locale Altele
Luni, 13 Iulie 2020
Luni, 13 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreni la Ateneu, la gala de încheiere a mandatului României la președinția Consiliului UE
Florin Răchitan  - Sambata, 13 Iulie 2019

Mai mulți politicieni care reprezintă județul Satu Mare, printre care s-au numărat deputatul PSD Ioana Bran, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, au fost invitați vineri seara la Ateneul Român, la festivitatea ce a marcat încheierea mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

În mandatul României au fost închise 90 de dosare legislative. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, sub președinția României au fost organizate 2.500 de reuniuni şi evenimente, dintre care peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru; au avut loc 64 de reuniuni la nivel ministerial ale Consiliului UE. România a organizat 300 de evenimente, plus Summitul de la Sibiu.

Într-o declarație publică de acum câteva zile, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat „impresionat” de ceea ce a reușit România.

”A fost pentru prima dată de când suntem membri ai familiei europene când ne-am aflat în această poziție și ne-am îndeplinit toate obligațiile cu succes. Pe scurt - România și-a făcut datoria!

M-am bucurat în această seară de măreția Ateneului Român, de muzica lui George Enescu și Ciprian Porumbescu, de acordurile „naiului de aur” și de Orchestra Română de Tineret dirijată de maestrul Cristian Mandeal. O atmosferă demnă de scena unei capitale din Uniunea Europeană.

Au fost doar două discursuri oficiale, al doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, și al doamnei Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României la UE. Iar cuvintele lor au fost încărcate de bun-simț și patriotism.

Și m-am mai bucurat să fiu alături de colegii mei din Satu Mare și de mulți, foarte mulți alți colegi din toată România, pentru care Ateneul a fost în această seară o cupolă a bucuriei și a mândriei de a fi român!” – a declarat Ioana Bran.

Tags: concert  ateneu  ioana bran  
659 vizite
Distribuie pe