Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Gabriel Leș, după tragedia fetelor ucise la Caracal: ”Trecerea STS sub coordonarea MApN este unica soluție”
Florin Răchitan  - Vineri, 26 Iulie 2019

Tragedia în care două adolescente au fost ucise de un criminal în serie la Caracal a șocat întreaga Românie, mai ales după ce s-a aflat că Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a fost în stare să localizeze ultima victimă nici după trei apeluri telefonice ale acesteia la numărul de urgențe 112.

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a intervenit în acest caz propunând o soluție pentru evitarea în viitor a unor asemenea tragedii. Publicăm integral postarea ministrului în legătură cu acest caz:

În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgență 112.

În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată.

În 2014 avionul SMURD se prăbușește în Apuseni, iar eșecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului.

În 2019 sistemul de urgență 112 eșuează încă o dată lamentabil, cei însărcinați cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni și alte trei locații greșite. Rezultatele le cunoaștem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări.

Ministerul Apărării Naționale are infrastructura și resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemului național de securitate.

517 vizite
Distribuie pe