Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, la Ziua Marinei Militare a României
Florin Răchitan  - Joi, 15 August 2019

Prin tradiția instituită de la începuturile sale, Ziua Marinei Militare a României se sărbătorește de praznicul Sfintei Maria, iar ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș a fost prezent la toate manifestările desfășurate cu această ocazie la Constanța.

În cursul zilei de miercuri, el i-a decorat pe cei mai valoroși dintre marinari cu importante distincții militare, în discursul său festiv accentuând ideea că ”cea mai importantă resursă a Armatei României este resursa umană, iar marinarii sunt printre cei mai bine pregătiți militari”.

Nu au fost uitați nici eroii căzuți la datorie din rândurile marinarilor militari, ministrul participând la o ceremonie solemnă dedicată lor la Crucea Marinarilor.

În aceeași zi, Gabriel Leș a fost primit cu onoruri pe puntea distrugătorului american USS Porter, una dintre navele aliate din NATO participante la manifestările dedicate Forțelor Navale ale României.

În cursul zilei de joi, ministrul Gabriel Leș, alături de președintele Klaus Iohannis și alte oficialități, a asistat la ceremoniile și demonstrațiile de luptă specifice acestei sărbători, ocazie cu care a sintetizat într-un discurs principalele rezultate și meritele de care pot fi mândri reprezentanții Marinei Militare:

”În anul 2019, Forțele Navale au luat parte, cu rezultate deosebite, la numeroase exerciții naționale și internaționale, în apele Mării Negre și nu numai. Forțele Navale Române și-au consolidat renumele prin participarea la misiunea Resolute Support, din Afganistan, dar și prin modul în care au condus exercițiile „Sea Shield” și „Poseidon”, care se află în lista de exerciții a NATO, prin participarea la exercițiile din cadrul Black Sea Rotational Force - „Platinum Lion” și „Platinum Eagle”, precum și la exercițiul „Baltops”, cel mai mare exercițiu de desant amfibiu desfășurat de NATO în Marea Baltică. Nu în ultimul rând, doresc să amintesc participarea marinarilor la „Saber Guardian 2019”, un exercițiu emblematic pentru cooperarea cu celelalte structuri ale Armatei României, dar și cu armate din țări aliate.

De ziua Forţelor Navale Române vă mulţumesc tuturor celor care aţi ales să vă serviţi Patria ca amirali, ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, personal civil, atât celor aflați în activitate, cât și celor care au trecut în rezervă sau în retragere.

Vă transmit dumneavoastră, familiilor şi tuturor celor dragi dumneavoastră, urări de sănătate, aprecierea şi recunoştinţa mea şi a conducerii Ministerului Apărării Naţionale pentru dăruirea şi profesionalismul de care daţi dovadă, necontenit şi necondiţionat, în serviciul Patriei. La Mulți Ani!”

Tags: ziua  marina  militara  ministru  gabriel les  
405 vizite
Distribuie pe