Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Ioana Bran a participat în SUA la un program dedicat luptei împotriva corupției
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Sambata, 28 Septembrie 2019

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a făcut parte dintr-o delegație de parlamentari din România, Serbia, Albania și Macedonia de Nord, invitați în Statele Unite ale Americii în cadrul unui program organizat de Institutul pentru o Guvernare Reprezentativă, sub patronajul Institutului Republican Internațional.

Ei au fost invitați la Washington și Indianapolis, au vizitat Departamentul de Stat, Capitoliul, Trezoreria și Statehall Indianapolis, iar la Universitatea Butler din Indianapolis au participat la o masa rotundă cu profesori și studenți interesați de tematica programului.

Programul a fost interactiv, oferindu-le ocazia de a dialoga cu congresmeni, deputați, senatori, profesori, consilieri, ofițeri, funcționari de Trezorerie sau reprezentanți ai ONG-urilor, specialiști sau politicieni implicați în administrația americană la nivel federal, statal sau local.

”Am analizat întregul tablou: există o corupție „mică”, de zi cu zi, și una „mare”, transnațională sau transatlantică. Există un permanent risc al „tranzacționării” transfrontaliere, atunci când banii obținuți în urma infracțiunilor de corupție sunt transferați în alte țări. Există corupție la nivelul instituțiilor publice, dar există corupție și în mediul privat. Până la urmă, orice slăbiciune a cetățeanului poate fi transformată în act de corupție.

Am vorbit mult despre instrumentele pe care societatea civilă și lumea politică le au la îndemână pentru a stopa fenomenul. Această luptă nu e ușoară nicăieri, în condițiile în care corupția este prezentă în toate țările și în foarte multe domenii. Iar una dintre cele mai bune căi de a preveni corupția este transparența.

A fost un program dens care a încercat să acopere cât mai multe paliere din acest subiect aflat, într-o formă sau alta, pe agenda tuturor țărilor. Mi-a plăcut felul în care s-au implicat instituțiile publice în acest program, interesul arătat față prezentările și opiniile noastre și mi-au mai plăcut atitudinea oamenilor, amabilitatea și simplitatea lor.

Am vrut să împărtășesc cu voi toate acestea. De-acum, mă întorc la Parlament. Sunt la curent cu evoluția lucrurilor și îmi doresc să continuăm proiectele începute!” – a transmis Ioana Bran.

Tags: vizita  america  ioana bran  
1108 vizite
Distribuie pe