Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran s-a întâlnit cu fermierii sătmăreni la Forumul Agricultorilor
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 9 Octombrie 2019

Cu ocazia Zilei naționale a produselor agroalimentare românești, la ROMEXPO a fost organizat „Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat de la tribuna evenimentului că sunt peste zece mii de participanți.

Pavilionul Central de la ROMEXPO a fost arhiplin, iar cei mai mulți participanți au fost chiar cei care trudesc zi de zi pentru hrana noastră: agricultorii. Oameni pe care mulți ani cei care au condus România i-au tratat, dacă nu cu dispreț, cu indiferență. Oameni harnici, învățați cu munca grea a pământului sau a creșterii animalelor.

Ultimii ani au fost tot mai rodnici pentru agricultura noastră și pentru fermierii români. „De la preluarea guvernării de către PSD, agricultorii români au beneficiat de fonduri de aproximativ 10,2 miliarde de euro, din care 8,9 miliarde de euro din fonduri europene, fapt fără precedent până în prezent” - a spus premierul Viorica Dăncilă, prezentă la eveniment.

Măsurile de sprijin pentru agricultori sunt bine cunoscute: programul pentru tomate, cel pentru creșterea raselor Bazna și Mangalița, sprijinul pentru crescătorii de oi, programul de colectare a lânii, schema de ajutor de stat pentru apicultori.

Peste 335 milioane de lei au fost investiți în reabilitarea sistemelor de irigații și antigrindină. TVA a scăzut de la 9% la 5% pentru produsele tradiționale și ecologice. Guvernul a stabilit alocarea unui miliard de euro pentru susținerea zonei montane în următorii 10 ani.

De săptămâna viitoare, începe plata subvenției pentru sprijinul cuplat. Până la sfârșitul lui noiembrie, fermierii vor primi, sub formă de avans, peste 1,4 miliarde de euro. Rezultatele acestor politici de susținere a agriculturii s-au văzut, România performează la nivel european. Avem producții bune și produse de foarte bună calitate.

”Am vizitat cu standurile cu produse agricole, am vorbit cu expozanți – mulți de la mine de acasă, din Satu Mare, iar atmosfera a fost aceea a unei toamne frumoase și bogate” – a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.

1189 vizite
Distribuie pe