Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Firmele românești care participă la organizarea EURO 2020 vor fi scutite de impozite”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 22 Octombrie 2019

Un proiect de lege susținut de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, de pe vremea când era ministru al Tineretului și Sportului a fost votat marți în Parlament și va scuti de impozite firmele românești care participă la pregătirea, organizarea și desfășurarea campionatului de fotbal UEFA EURO 2020.

Anul viitor, România va fi pe harta mare a fotbalului european. Fotbalul este un sport iubit și este unul dintre cei mai buni ambasadori ai noștri. Suntem organizatorii mai multor meciuri din cadrul Turneului final al EURO 2020.

Atunci când am candidat pentru găzduirea acestora, ne-am asumat mai multe responsabilități – de la îmbunătățirea unor stadioane, la facilitarea transportului suporterilor.

De asemenea, țara noastră s-a angajat că va institui o serie de facilități fiscale care să vină în sprijinul persoanelor juridice implicate în organizarea acestui mare eveniment sportiv.

Astăzi, a fost adoptată, cu 232 de voturi, Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea OUG 18/2018, act normativ care privește instituirea acestor facilități.

Până la adoptarea legii, persoanele juridice nerezidente erau scutite de impozite, dar aveau obligația înregistrării fiscale și obligația declarării veniturilor obținute în România. Firmele românești nu beneficiau de neimpozitarea veniturilor realizate din pregătirea, organizarea și desfășurarea acestui turneu final.

Prin măsurile adoptate astăzi, am stabilit ca veniturile persoanele juridice române implicate în activitățile de pregătire, organizare și desfășurare a EURO 2020 să fie neimpozabile, iar entitățile nerezidente să nu mai fie obligate să se înregistreze fiscal în România.

Am susținut de la tribuna Camerei Deputaților acest proiect de lege prin care am creat un cadru fiscal unitar. Îi sprijinim, astfel, pe toți cei care participă la organizarea Turneului final EURO 2020, persoane juridice străine sau române.

Tags: firme  impozite  euro 2020  
856 vizite
Distribuie pe