Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Şvabii din Căpleni au votat Partidul Civic Maghiar
Florin Răchitan  - Duminica, 23 August 2009

Comuna Căpleni este considerată demult ca fiind cea mai maghiarizată localitate şvăbească din judeţul Satu Mare, iar la alegerile interimare de duminică şi-a consolidat acest renume.

 

După ce la alegerile locale de anul trecut Căpleni a devenit singura comună din judeţ în care a fost ales un primar din partea Partidului Civic Maghiar, formaţiunea concurentă a UDMR, acum acest partid a obţinut majoritatea în Consiliul Local, situaţie greu digerabilă pentru UDMR-işti.

 

Şi mai surprinzător este faptul că într-o comună în care majoritatea locuitorilor au nume nemţeşti, Forumul Democrat German nu a reuşit să obţină nici un mandat în Consiliul Local.

 

În schimb, a intrat în forul de conducere al administraţiei publice locale un reprezentant al PD-L. În urma votului exprimat de populaţie, cele 13 locuri din Consiliul Local Căpleni se împart în felul următor:

 

PCM – 7

UDMR – 5

PD-L – 1

 

Alegerile locale interimare de duminică au fost convocate după ce Consiliul Local ales anul trecut a fost dizolvat deoarece nu s-a întrunit timp de trei luni consecutiv şi nu a adoptat nici un proiect de hotărâre. În situaţii asemănătoare se află şi comunele Sanislău şi Porumbeşti, dar cazurile lor se află acum în dezbaterea Curţii Constituţionale.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele comisiei electorale locale, Ludovic Schradi, la alegerile de duminică au participat aproximativ jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot din Căpleni.

Tags: capleni  alegeri  pcm  
1805 vizite
Distribuie pe