Locale Altele
Luni, 13 Iulie 2020
Luni, 13 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Actualul guvern seamănă mai mult cu o catastrofă”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 8 Ianuarie 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a făcut un rezumat al deciziilor cel puțin ciudate pe care le-a luat Guvernul Orban în ultimele săptămâni, dar și faza de pomină cu care a început noul an ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a preferat să fugă din fața reporterilor decât să ofere explicații cu privire la ”înghețarea” pensiilor minime.

Cabinetul Orban este confuz și într-o continua derivă. Miniștrii din acest guvern nu sunt capabili să se pună de acord cu ce spune premierul, iar ceea ce fac în plan legislativ seamănă mai mult cu o catastrofă, nu cu o guvernare (măcar) de bun-simț!

După ce, în decembrie anul trecut, au cerut (și au reușit) eliminarea supraaccizei la carburanți, în seara de dinaintea Revelionului, guvernul a mărit acciza!... Motivul invocat: era sub minimul agreat la nivelul UE. Dar când au eliminat supraacciza nu știau acest lucru?

Tot anul trecut, liberalii au votat proiectul PSD prin care creșteau salariile unor angajați de la ANSVSA, Biblioteca Națională sau Biblioteca Academiei. Tot înainte de Revelion, au contestat legea la CCR! Măririle salariale nu au mai avut loc de la 1 ianuarie 2020, deși printre cei care au votat legea se numără șapte miniștri din actualul cabinet.

După ce au susținut creșterea alocațiilor pentru copii, după ce în Legea bugetului de stat a fost adăugat amendamentul nostru, prin care dublam alocațiile, premierul liberal a anunțat că se gândește fie să conteste măsura la CCR, fie să amâne punerea în aplicare a acesteia. Ce vină au copiii, dle Orban, că nu știți să guvernați?

Acum, vicepremierul PNL/PDL Raluca Turcan declară public că se gândește la un proiect de creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Mă întreb dacă dumneaei știe care este speranța de viață în România? Speranța de viață la noi este de 75,3 ani (71,7 ani la bărbați și 79,1 ani la femei).

Nu mă mir deloc de faptul că miniștrii PNL fug de presă, așa cum a fugit ministrul Muncii, Violeta Alexandru, de un reporter de televiziune. Dar camera de filmat a înregistrat momentul și a văzut toată țara cum s-a acoperit de penibil doamna care a refuzat să mărească pensia minimă, lăsându-i pe cei mai săraci români fără creșteri de pensii în 2020.
1188 vizite
Distribuie pe