Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Petiție pentru salariul minim european
PES Activists Satu Mare  - Duminica, 26 Ianuarie 2020

Inițiativa stângii europene a dus la un demers important la nivelul Comisiei Europene: SALARIUL MINIM EUROPEAN!

Din 28 de state ale UE, în 22 salariul minim este stabilit prin lege. Dar discrepanțele sunt foarte mari. O astfel de decizie la nivel european este cea mai bună soluție pentru a reduce decalajele între cetățenii UE.

Standardul de salariu minim pe care îl promovează Comisia este de 60% din salariul mediu brut la nivelul fiecărei țări. În România, aplicarea unei astfel de măsuri astăzi ar însemna că salariul minim brut să fie de 3.257 lei, adică 1.916 lei net (400 euro).

PES ACTIVISTS ROMÂNIA este rețeaua activiștilor Partidul Socialiștilor Europeni de la noi și a inițiat petiția: „Pentru oportunități egale în Uniunea Europeană: un salariu minim european!" Documentul cu semnăturile românilor va fi depus la Parlamentul European, așa cum prevede Articolul 227 din Tratatul privind funcționarea UE.

”Am semnat această petiție și vă invit pe toți să o semnați. O găsiți aici - https://petitieonline.ro/petitie/20417144…. Aprobarea acestei decizii de către Parlamentul Europei ar fi un pas uriaș către reducerea decalajelor atât între statele membre, cât și în interiorul acestora” – a declarat președintele TSD Satu Mare, deputatul Ioana Bran.

Tags: petitie  salariu  minim  europa  
1347 vizite
Distribuie pe