Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Nici blaturile nu mai sunt ce-au fost! Liberalii au scos din joben un țărănist pentru Primărie.
Florin Răchitan  - Vineri, 14 Februarie 2020

E un secret de care vuiește tot târgul Sătmarului cam de vreun an de zile, și anume că liberalii (mă rog, una dintre taberele din partid) pregătesc un blat cu tot cu frișcă pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, în sensul că trebuie să rămână totul cam la fel în ceea ce privește componența politică a conducerii primăriei.

Și pentru ca nu cumva să existe nici măcar un risc teoretic de a nu se mai putea băga machete pe gâtul fraerilor, nici chiar în condițiile organizării alegerilor locale într-un singur tur, în care votul etnic va mătura totul în cale, până acuma așa a fost vorba că la Primărie va candida președintele Organizației Județene a PNL, Adrian Albu, care este cam la fel de interesat de funcția de primar ca Irina Rimes de postul de ambasadoare a Zilelor Culturale Brâncuși ;))

Ca să scape cumva de această povară, intuind că nu ar primi prea multe felicitări de la conducerea centrală a partidului după ce s-ar afla rezultatul voturilor la vară, mai ales după repetatele parcări ”interesante” cu Merțanu peste tot prin oraș, liderului județean al liberalilor i-a venit o idee pe care o credea salvatoare: să bage un ”iepuraș” la înaintare (termenul se referă la candidații fără șanse reale, dar care se lansează în cursa electorală doar pentru a ”ciupi” câteva voturi, acțiune prin care ajută, practic, un contracandidat din cealaltă tabără n.r.).

Și l-a găsit în persoana lui Adelin Ghiarfaș, economist respectabil, de-altfel, fost țărănist dintr-o familie veche de luptători anticomuniști, care a luat și data trecută câteva sute de voturi, cât să încurce candidatul cu cele mai mari șanse de atunci.

Acesta a fost, de-altfel, primul care își anunțase candidatura, în urmă cu vreo două luni, dar atunci era vorba că va candida independent, beneficiind, eventual, de susținerea mai multor partide ”românești”, însă fără să se fi conturat în mod concret o asemenea alianță electorală.

”Am fost în urmă cu vreun an în sediul liberalilor, atunci au tot tras de mine, mi-au dat și formular de adeziune, după care... pauză. Aseară m-a invitat, din nou, domnul Albu la sediu, bănuiesc că intenționa să mă prezinte ca pe un posibil candidat din partea PNL sau al vreunei alianțe, dar n-a mai apucat, că a izbucnit scandalul, astfel că am considerat că e mai bine să mă retrag” – și-a povestit Adelin Ghiarfaș pățania din ședința de joi seară de la PNL, când mai mulți lideri locali ai partidului și-au exprimat vehement revolta față de un asemenea ”aranjament”. Urmează câteva luni interesante până la vară! ;))

Tags: scandal  candidatura  liberali  adelin  
2041 vizite
Distribuie pe
Dani
Nu exista om onorabil in politica de azi ! Fratilor, candidat ca Adelin , nu mai pupati in veci!!!Aveti ocazia sa votati un gospodar adevarat fara interese obscure! Evident ca partidele vor trage de el, dar Adelin este om cu “coloana vertebrala”! Nu risipiti sansa ce vi se ofera!!! Ce partide?Ce politica? Lasati-o balta! Nu mai exista doctrine si convingeri, azi totul este pe interes!!! Adelin este diferit, e tipul de oameni Ce Romania are nevoie in acest moment... Din pacate sunt prea putini...
2020-02-15 00:18:54