Locale Altele
Duminica, 31 Mai 2020
Dum, 31 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran despre episodul Cîțu: ”Am asistat azi la un moment rușinos”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Joi, 12 Martie 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, și-a exprimat opinia în legătură cu episodul halucinant care s-a petrecut joi în Parlamentul României, unde premierul desemnat, Florin Cîțu, și-a depus mandatul cu câteva minute înainte ca guvernul său fie supus la votul pentru învestitură.

Am asistat astăzi, în Parlament, la un moment rușinos: premierul desemnat și-a depus mandatul chiar înainte de votul de învestitură! Ca un actor care, înainte să își înceapă monologul, a fugit de pe scenă. Sau ca un soldat care, înainte de bătălie, aruncă arma din mână și o ia la fugă, dezertând pur și simplu.

Știam despre dl. Cîțu că nu are dimensiunea să ocupe o astfel de funcție și că liberalii, ca și președintele Iohannis, au recurs la o mascaradă atunci când l-au nominalizat. Dar ceea ce s-a întâmplat astăzi este inadmisibil!

Pandemia de coronavirus ne obligă pe toți să fim responsabili. Nu este momentul jocurilor și răfuielilor politice.

România are nevoie repede de un guvern stabil. Suntem pregătiți să lucrăm în zilele care urmează, inclusiv în weekend. Trebuie ca un nou cabinet să-și intre cât mai repede în atribuții.

Sănătatea publică este prioritară. În acest sens, am votat azi, în regim de urgență, un proiect de lege prin care definim clar responsabilitățile în situațiile de urgență, inclusiv în contextul instituirii măsurilor de carantină, dar și constituirea stocurilor pentru urgențe medicale.

Totodată, am votat un proiect de lege prin care părinții care stau acasă cu copiii, în situațiile extreme în care se închid școlile și grădinițele, să fie plătiți.

Asta înseamnă responsabilitate. Ne așteptăm la aceeași responsabilitate și de la președintele României și de la „sateliții" politici din jurul său.

Tags: reactie  citu  ioana bran  
692 vizite
Distribuie pe