Locale Altele
Sambata, 31 Octombrie 2020
Sam, 31 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Gabriel Leș cere autorităților locale să pună la dispoziția medicilor locuințe provizorii
Cabinet Parlamentar Gabriel Beniamin Leș  - Miercuri, 1 Aprilie 2020

Sesizând că autoritățile locale din Satu Mare nu au mișcat până acum un deget pentru a ajuta personalul medical ce luptă în prima linie a frontului împotriva coronavirusului, senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, face un apel la acțiune în acest sens.

Începând cu 31 martie au intrat în vigoare prevederile ordonanței ce stipulează obligativitatea autorităților publice locale de a pune la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate, astfel încât între gărzi/ture aceștia să nu fie nevoiți să meargă acasă la familii expunandu-i la infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Am primit numeroase apeluri de la medici din Satu Mare care mi-au relatat extrem de îngrijorați că nu a fost dispusă nicio măsură în acest sens.

Fac apel către cei responsabili să dispună urgent măsurile necesare. Nici măcar nu este o chestiune de resurse financiare, ci de spirit organizatoric.

Le cerem medicilor să lupte în prima linie a bătăliei cu noul tip de coronavirus, expunându-se astfel la riscuri enorme. Însă, nu le putem cere să-și expună și familiile. Dacă nu se va acționa rapid, vom ajunge la blocaj. Starea de sănătate fizică și psihică a medicilor este esențială. Nu putem risca să-i transformăm în vectori de contagiune. Nu ducem o bătălie oarecare, ci una care face diferența între viață și moarte.

Tags: apel  medici  gabriel les  
922 vizite
Distribuie pe