Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Gabriel Leş: Pachetul de sprijin economic anunțat de Guvern este o farsă!
Cabinet Parlamentar Gabriel Beniamin Leș  - Luni, 13 Aprilie 2020

Senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, trage un semnal de alarmă în legătură cu ce ne așteaptă, din punct de vedere economic, după ce va trece criza cauzată de pandemia coronavirus, criticând Guvernul pentru ”simularea” unor măsuri de sprijin a mediului economic.

Episodul umilirii românilor nevoiți să plece la muncă în afara granițelor în mijlocul pandemiei dezvăluie probleme mult mai profunde despre modul în care actualul guvern acționează.

Preocuparea oricărui decident responsabil ar trebui să fie cum gestionăm situația astfel încât criza economică ce ne pândește să nu aibă efecte mai devastatoare asupra României decât pandemia însăși.

Iată câteva cifre, în cheie comparativă, pentru a înțelege cum arată “soluția” liberală. Nu voi insista pe modelul unor națiuni precum Statele Unite, care a pus la bătaie peste 4.300 miliarde dolari, din care jumătate vor fi investiți în infrastructură. Suntem însă obligați să luăm aminte la statele din regiunea noastră, cu care vom fi în competiție economică directă. Aflăm astfel că Ungaria pompează în economie echivalentul a 20% din PIB, Polonia 47 de miliarde Euro, reprezentând peste 10% din PIB, în vreme ce Republica Cehă face un efort echivalent cu 18% din PIB.

Ce face guvernul de la București? Ei bine, s-a vorbit despre nevoia de a închide România astfel încât autoritățile să câștige timp pentru a pune în aplicare o serie de măsuri de impact, inclusiv pentru stimularea economiei.

Anunțul că țara noastră pregătește un pachet de sprijin economic ce oscilează între 2 și 3 procente din PIB, cu tot cu banii veniți de la UE, este o farsă. Situația este atât de gravă, încât epidemiologul Alexandru Rafila a simțit nevoia să tragă un semnal de alarmă cu privire la redeschiderea și relansarea economiei, întrucât fără resursele necesare, nici proiectele din sănătate pentru lupta cu COVID-19 nu vor putea fi puse în aplicare.

Tags: masuri  economie  gabriel les  
2211 vizite
Distribuie pe
unu
Trai-ti-ar copii din pensie de urmas!
2020-04-13 21:06:20