Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Ministrul de Finanțe trebuie să plece”!
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 13 Mai 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a prezentat concluziile zilei de miercuri, în care a fost dezbătută în Parlament moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe trebuie să plece! Astăzi, în Camera Deputaților, moțiunea simplă, intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia națională", a fost votată de 166 deputați. „Împotrivă” au votat 94 de deputați, iar 28 s-au abținut.

Principalul reproș la adresa ministrului de Finanțe este legat de lipsa unor măsuri eficiente de sprijinire a economiei. În toate țările europene afectate de pandemie, guvernele au susținut direct firmele autohtone și au injectat bani în economie.

În România, sprijinul statului a lipsit aproape cu desăvârșire, iar Florin Cîţu s-a poziționat permanent împotriva firmelor cu capital românesc.

Firmele au probleme, iar guvernul a înființat o platformă de internet care le pune în legătură cu ...băncile. E secetă și sunt mari probleme în agricultură, dar fermierii nu sunt ajutați. Sute de mii de români au rămas fără loc de muncă sau câștigă, provizoriu, o parte din salariu sub formă de șomaj tehnic. Mii de copii ar vrea să învețe online, dar nu au laptopuri sau tablete. Iar unii dintre cei care au, nu au acces la Internet. Medicamente vitale, cum este Euthyrox, nu se găsesc în farmacii. Lista de probleme nerezolvate de guvernul Orban este foarte lungă.

În mod normal, după adoptarea unei moțiuni simple, deși nu este obligatoriu, ministrul care face obiectul moțiunii este demis sau demisionează. Evenimentele recente ne arată însă că Florin Cîțu, cel care a fugit cu 10 minute înainte de învestirea ca premier, este util cabinetului liberal. După cum ne-a insultat de la tribuna Parlamentului, nu cred că va avea decența să își dea demisia. Noi ne-am făcut datoria, e rândul premierului să decidă!

Tags: motiune  citu  ioana bran  
1113 vizite
Distribuie pe