Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Europarlamentarii liberali s-au remarcat prin propuneri pentru Nigeria și Burundi”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 26 Mai 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, face o analiză a activității europarlamentarilor liberali la un an de la alegerile care i-au propulsat pe aceștia în sferele puterii.

Astăzi se împlinește un an de la ultimele alegeri europarlamentare. PNL a câștigat acele alegeri și a trimis în Parlamentul Europei 10 reprezentanți ai săi.

Acele alegeri, urmate de cele prezidențiale, au creat premisele pentru o moțiune de cenzură care a dus la instalarea cabinetului Orban. Un cabinet nelegitimat prin vot direct, așa cum ar fi fost normal.

Un guvern care se bâlbâie în fiecare zi și care nu are susținerea Parlamentului, în ciuda agresivității sale la adresa PSD. Și în ciuda partizanatului neconstituțional și la fel de agresiv al președintelui țării, cel care ar trebui să echilibreze lucrurile.

Ce au făcut însă acești 10 europarlamentari ai PNL într-un an? Ce au lucrat în favoarea României? O simplă căutare pe site-ul www.europarl.europa.eu, la capitolul activități ale europarlamentarilor ne arată că politicienii PNL (PDL) nu au nicio preocupare în acest sens.

Domnul Mircea Hava, de exemplu, a susținut, alături de europarlamentari din alte țări, două propuneri de rezoluții care privesc Nigeria și Burundi. A ridicat, tot alături de alții, problema crizei apei din Bulgaria. A avut trei intervenții în plen legate de Cadrul Financiar Multianual și de Bugetul UE.

Și domnii Dan Motreanu și Daniel Buda au ridicat mâna și au susținut proiecte comune ale popularilor europeni. Chiar și domnul Rareș Bogdan, mereu prezent în dezbaterile televizate din țară, nu a făcut în Parlamentul Europei altceva decât să susțină proiecte comune. Doar doamna Adina Vălean este mai prezentă decât ceilalți, dar este comisar european, iar această funcție o obligă la mai multă activitate.

Sigur, activitatea în Parlamentul Europei este una complexă, iar reprezentanții fiecărei țări au răspunderi față de întreaga funcționare a Europei Unite. Dar ei reprezintă acolo România. Din păcate, așa cum se întâmplă și la București, liberalii de la Bruxelles și Strasbourg sunt foarte puțin preocupați de viața românilor. Eu am menționat în această postare doar câțiva. Mă întreb dacă îi știe cineva pe toți cei 10?

Tags: bilant  europarlamentari  liberali  ioana bran  
995 vizite
Distribuie pe