Locale Altele
Duminica, 7 Martie 2021
Dum, 7 Mar 2021
Lege pentru protejarea raselor autohtone românești
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 29 Iulie 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a votat ieri proiectul de lege pentru susținerea și protejarea raselor autohtone românești.

Noua lege va reglementa utilizarea unui logotip - „100% rasă autohtonă” - pentru produsele de origine animală din România. Este un act normativ inițiat de PSD în urma consultărilor cu fermierii crescători de animale și specialiștii în zootehnie.

Va fi stabilit, totodată, dreptul consumatorului român de a fi informat asupra originii produselor pe care le consumă.

Lista raselor autohtone din România nu este îndeajuns de cunoscută, din păcate. Ea conține însă nu mai puțin de 11 rase de ovine și 5 de taurine, ca să dau doar două exemple. Am să postez și eu aici lista, pentru a le vedea și voi.

Este un act normativ important, cu efecte pe termen lung: va ajuta lanțurile scurte de aprovizionare, agroturismul și, nu în ultimul rând, dezvoltarea produselor tradiționale.

Pe lângă criza sanitară, știm cu toții că România este afectată și de criză economică. De aceea, fiecare putem pune umărul să ajutăm. Iar dacă luăm de pe raft produse românești cu acest logotip, vom ajuta un fermier sau un producător român!

Tags: rase  autohtone  ioana bran  
904 vizite
Distribuie pe