Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: Unde sunt măștile gratuite promise de guvern pentru persoanele defavorizate?
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 4 August 2020

La aproape jumătate de an de la declanșarea pandemiei în România, când guvernul a promis măsuri concrete pentru protejarea celor mai vulnerabile categorii sociale în fața pericolului reprezentat de coronavirus, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, pune niște întrebări pertinente despre ce s-a ales din acele promisiuni.

Guvernul liberal a promis măști de protecție gratuite pentru cei care nu au resurse să le cumpere.

Pe data de 21 mai, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate.

Deși are toate instrumentele la îndemână, achiziția, conform celor spuse de ministrul sănătății, a fost contestată.

Liberalii au încercat, jenant, să dea vina pe PSD pentru acest lucru.

Dar aceeași firmă a contestat și achiziții demarate de Primăria Generală, condusă de Gabriela Firea. Deci, nu e PSD de vină, iar întrebarea din titlu este mai mult decât valabilă. Unde sunt măștile gratuite?

Este incredibil modul în care acest guvern gestionează pandemia!

Bâlbâielile neîncetate, care au culminat chiar cu două perioade de vid legislativ, nu se mai opresc. Degeaba se plânge președintele Iohannis de PSD, decizia este la guvernul „său”. Acum, cabinetul Orban este ocupat să negocieze – în sediul guvernului! – candidaturile pentru alegerile locale. Iar miniștrii sunt pe străzi, în campanie electorală.

Un exemplu este ministrul Muncii. Doamna Violeta Alexandru face campanie electorală în București și împarte apă minerală în trafic! Asta în timp ce statisticile oficiale arată că peste 628.000 de contracte de muncă au încetat definitiv în trei luni de pandemie (16 martie – 17 iunie) și ne apropiem de un milion de șomeri. Doamna Alexandru are mască. Măștile pentru persoanele defavorizate însă nu au ajuns la destinație…

Dar unde sunt cele 400 de ventilatoare care ar fi trebuit instalate în secțiile de terapie intensivă din spitalele COVID? Nici acestea nu au ajuns la destinație, deși au trecut cele „două săptămâni” pe care le anunțau guvernanții pentru aceste achiziții.

Dar unde este strategia pentru începerea școlii? O treime dintre copiii României nu au acces la internet. Unde sunt tabletele și laptopurile pentru elevi și profesori?

Guvernul liberal vrea alegeri locale la 27 septembrie, indiferent de cât de gravă este – și mai poate deveni – criza sanitară. Liberalii știu că orice amânare a alegerilor le scade din procente. Vor să conserve voturile pe care cred că le vor obține în septembrie. Dar, indiferent de data alegerilor, întrebările rămân: unde sunt ventilatoarele, unde sunt măștile, cum va începe școala? Unde e guvernul care trebuie să lucreze pentru români?

Tags: masuri  pandemie  ioana bran  
1383 vizite
Distribuie pe