Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Călin Durla: Peste 90% din școlile sătmărene s-ar putea deschide în 14 septembrie!
Florin Răchitan  - Marti, 11 August 2020

Fostul inspector școlar general Călin Durla a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, de către candidatul PSD la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, ca fiind unul dintre oamenii de bază cu care ar dori să colaboreze în viitorul Consiliu Local.

Temele abordate de cel care a coordonat timp de mulți ani activitatea școlară în județul Satu Mare au fost cele de actualitate în această perioadă: redeschiderea școlilor, respectiv condițiile în care s-ar putea desfășura activitatea educațională în noul an școlar.

Călin Durla a declarat că, bazându-se pe experiența sa și pe analizele făcute în ultimele luni împreună cu colegii săi, este ferm convins că peste 90% din școlile sătmărene s-ar putea deschide în 14 septembrie, în condițiii de siguranță adaptată la situația specială de acum.

Singura problemă mai rămâne pregătirea cadrelor didactice pentru a face față noilor provocări reprezentate atât de pandemia în sine, cât și de soluțiile tehnice aplicate în unele cazuri în care învățământul s-ar putea face doar la distanță, online.

”Din păcate, din martie până acum, cei responsabili cu pregătirea profesorilor nu au făcut absolut nimic în acest sens. Încă nu e prea târziu, în aproximativ două săptămâni s-ar putea organiza cursuri, prin Casa Corpului Didactic, pentru toți profesorii din județ. Doar să se vrea!” – a punctat Călin Durla.

Tags: durla  scoala  coica  
940 vizite
Distribuie pe