Locale Altele
Luni, 23 Mai 2022
Luni, 23 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Noua lege a feroviarilor oferă personalului din acest domeniu statutul pe care-l merită”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 26 August 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, este unul dintre parlamentarii care au votat noul statut al feroviarilor, care va acorda acestei categorii profesionale drepturile pentru care luptă demult sindicatele.

Statutul feroviarului, un demers așteptat de mii de angajați din CFR și familiile lor, a fost adoptat ieri de Camera Deputaților și se află la președinte pentru promulgare.

Este o lege care le conferă acestor specialiști poziția pe care o merită în societate. Adoptarea legii a întâmpinat dificultăți – președintele Klaus Iohannis a trimis-o la reexaminare, UDMR și USR au criticat-o, miniștrii Cîțu și Violeta Alexandru au avut, de asemenea, obiecții... Important este că ieri a fost adoptată, grație votului PSD. 

Prin Statut, s-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare la un nivel foarte apropiat de nivelul cerut de sindicate și s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare cu cinci ani, fără penalizare, pentru întreg personalul feroviar. 

Din punctul meu de vedere, cariera acestor oameni ține de vocație, de pasiune... Și nu îi putem ignora. Mă bucur că Parlamentul le-a oferit statutul pe care îl merită!

Tags: statut  feroviari  ioana bran  
1002 vizite
Distribuie pe