Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Mesajul lui Mihai Huzău: ”Să nu uiți că ai uitat, domnule viceprimar Albu”!
PMP Satu Mare  - Luni, 7 Septembrie 2020

Candidatul Partidului Mișcarea Populară, Mihai Huzău, îi dă replica viceprimarului Adrian Albu în polemica lor asupra Master Planului pentru municipiul Satu Mare.

Invitația la consultări pe tema Master Plan pentru Satu Mare a ajuns la domnul Albu, candidat PNL la Primărie.

Dl. Albu a reacționat, sugerând că aș fi uitat că am votat, în Consiliul Local, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare 2016-2025 și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Ca răspuns la aceste afirmații, îi transmit domnului Albu următoarele:

Nu pot să nu observ tenta ușor răutăcioasă din răspunsul dumneavoastră. Cred că într-o campanie electorală în care candidații se respectă, aroganța și aerele de superioritate ar trebui totuși eliminate.

Aș putea să fiu la fel de răutăcios și să vă întreb de ce strategia de care amintiți, care se referă la perioada 2016 – 2025, ați supus-o spre adoptare doar în 16 august 2017? Adică cu o întârziere de 18 luni față de momentul în care trebuia să înceapă implementarea acesteia. 𝗢𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗲𝗮, stimate domnule fost coleg de Consiliu Local?

Da, este adevarat că am aprobat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, chiar dacă dumneavoastră și ceilalți responsabili de pregătirea acesteia ați întârziat foarte mult finalizarea acestui material important pentru municipiul pe care l-ați condus în calitate de viceprimar.

Aș vrea să vă reamintesc, 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗯𝗶𝗹 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁, că există și la nivel european o astfel de strategie, denumită „Europa 2020”, dar aceasta a fost adoptată în 2010, adică cu 10 ani mai repede față de perioada de referință, nu cu 18 luni mai târziu.

De asemenea, vă reamintesc că până în acest moment, 𝗻𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗮𝘀𝘂𝗺𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮̆ 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗲 𝗻𝘂 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁. Conform capitolului IV.2.2. din această strategie, niciun obiectiv nu va fi finalizat înainte de 2023. 𝗣𝗿𝗼𝗯𝗮𝗯𝗶𝗹 𝘀̦𝗶 𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗮𝘁̦𝗶 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁! Deci, în ultimii 4 ani cât ați fost viceprimar nu ați finalizat niciun obiectiv asumat, dar cereți votul cetățenilor pentru încă un mandat, ba chiar doriți să fiți primar?!

𝗡𝘂-𝗶 𝗮𝘀̦𝗮 𝗰𝗮̆ 𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝘂𝘀̦𝗼𝗿 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗺 𝗿𝗮̆𝘂𝘁𝗮̆𝗰𝗶𝗼𝘀̦𝗶 𝗱𝗲𝗰ât 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶, 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝗲 v𝗶𝗰𝗲p𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿?

Așadar, eu propun să renunțați la răutăți și să încercăm împreună să găsim cele mai bune soluții pentru comunitatea noastră. Consider că numai dând dovadă de unitate, clasa politică din Satu Mare poate să contribuie la progresul municipiului nostru.

Vă invit din nou, pe această cale, să dați curs unei sesiuni de consultări pe tema Master Planului pentru Satu Mare. Spre deosebire sau în completare la SIDU (cum vă place dumneavoastră), Master Planul nu face decât să actualizeze și să prioritizeze direcțiile cele mai importante pe care noi, cei care ne dorim să administrăm acest oraș, ar trebui să le abordăm imediat ce ajungem în funcția de primar sau consilier local. Această actualizare a principalelor obiective o văd cu atât mai oportună cu cât aspiranții, din acest moment, la Consiliul Local Satu Mare sunt diferiți de cei care au votat Strategia de Dezvoltare.

Este foarte posibil ca structura viitorului Consiliu Local Satu Mare să fie diferită de cea anterioară. Din acest motiv, asumarea și garantarea implementării acestor direcții importante, încă din faza campaniei electorale, este o dovadă de bună credință față de interesele comunității pentru oricare dintre noi.

Tags: replica  huzau  albu  masterplan  
1321 vizite
Distribuie pe
Eva Maria
Eu cred ca trebuie sa va intalniti si sa faceti treaba impreuna...
2020-09-07 12:05:02